StoryEditorOCM
OstaloVATERPOLO

BELLEVUE SLAVI Prvaci smo Prve 'B' lige!

25. ožujka 2017. - 17:56

Bellevue je pobjednik Prve 'B' hrvatske lige. Pet godina nakon prvog trijumfa u istom natjecanju ostvario je novi. Drugi naslov pobjednika u prvo'be'ligaškoj konkurenciji osigurao je ovaj put kolo prije kraja pobjedom protiv prvog pratitelja Siscije, koja je u Gruž stigla s tri boda manje i kojoj je trebala pobjeda da preuzme prvo mjesto od dubrovačkog sastava.

Siscija je u prvom ogledu protiv Bellevuea u Sisku bila bolja s 11:8. Bellevue je sad uzvratio, bio bolji s 9:5, te već slavi jer je za razliku od sisačkog sastava osvajao bodove u gostima. Siscia je poražena u svih pet gostovanja, a dobila sve četiri utakmice kod kuće. Bellevue je s puta donio tri boda iz Rijeke protiv Jadrana iz Kostrene i tri boda s Korčule pobijedivši KPK te je u plusu unatoč tome što je kod kuće izgubio od makarskog Galeba. U zadnjem kolu Bellevue je gost Delfina iz Rovinja. Međutim, taj susret nema baš nikakav značaj za Bellevue, koji je 'zacimentirao' prvo mjesto.

U utakmici odluke u Gružu poveli su gosti. Bellevue je odgovorio s tri pogotka u nizu. U drugoj četvrtini početak isti – pogodak Siscie. Bellevue je potom vodio sa 4:2, 6:3, posljednju četvrtinu je dočekao sa 7:4, a u posljednjoj otišao na 8;4… Luka Vrdoljak je s tri pogotka bio prvi strijelac Bellevuea protiv Siscije, po dva pogotka su postigli Josef Hrošik i Petar Pejić, a po jedan Toni Paskojević i Tino Cvjetković.

Bellevue je naslov pobjednika Prve 'B' hrvatske lige 2017. godine osvojio u sastavu: Toni Rozić, Tihomil Vranješ, Ivan Jurić, Toni Paskojević, Toni Jarak, Josef Hrošik, Emilio Tullio, Leo Bogdanović, Mihael Crnčević, Ivo Radičević, Nikola Sršen, Kristijan Čulina, Marko Jankuleski, Luka Vrdoljak, Marko Buconić, Petar Pejić, Ivo Brailo, Paulo Bego, Lindo Koboević, Orsat Capurso, Tino Cvjetković, Bruno Vranješ, Ivio Bilić i Maro Gigović. Treneri: Marko Iveković i Božo Milo Valjalo. Tajnik: Vedran Smokvina. 

24. travanj 2024 01:19