StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE

KUP DALMACIJE Devetka Neptuna u šibenskoj luci

25. ožujka 2017. - 16:12

Kao i prošle godine, tako i ove, nova sezona Kupa Dalmacije nije krenula iz Splita. Zbog lošeg vremena je odgođena prva regata u kalendaru te su se prvi bodovi u novoj sezoni dijelili u akvatoriju šibenske luke, regati koja je u kalendaru druga po redu. Splitska regata, Memorijal 'Zlatko Celent', trebala bi se održati iduću subotu, 1. travnja.

U Šibeniku, u konkurenciji tristo i dvije veslačice i veslača iz svih dalmatinskih klubova (natjecanja su održana u 24 discipline u kojima je nastupilo 186 posada u uzrastu od najmlađih, mlađih kadeta do najstarijih, seniora), Neptunaši su osvojili devet medalja, i to dvije zlatne, dvije srebrne i pet brončanih.

- Nastupili smo sa 14 posada – naglasio je trener Neptuna Pavo Bečić.

Zlatni su bili Pero Kukuljica u skifu u uzrastu mlađih juniora i Mato Tikvica, također u skifu, ali u uzrastu juniora. Srebrni također dva skifa, i to Roko Mucić u uzrastu kadete, te Vlaho Đivanović u uzrastu mlađih juniora. Brončane dvojac na pariće mlađih juniorki (Vesna Vukorep i Lorena Madeško), dvojac na pariće juniora (Lovro Čondrić i Renato Špilar), dvojac na pariće juniora (Filip Savić i Roman Rogić Cvinar), dvojac bez u konkurenciji seniora (Filip Šiljeg i Luka Grubišić) te Mato Tikvica, koji je osim zlata u uzrastu juniora bio treći u skifu u konkurenciji seniora.

23. travanj 2024 16:10