StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

ŠPANJOLSKI KUP Dario Marinović stigao na korak do drugog trofeja u sezoni!

12. ožujka 2017. - 00:16

Dario Marinović (u sredini u donjem redu) je u finalu španjolskog Kupa. Njegova ElPozo Murcia je s 2:1 dobila u polufinalu završnog turnira, koji se igra u Ciudad Realu, Magna Gurpea, koja je pak u četvrtfinalu priredila iznenađenje. S 3:2 je dobila Barcelonu Lassa, drugoplasirani sastav španjolskog prvenstva. Marinović i ekipa su prvog dana završnog turnira u borbi za polufinale izbacili sa 4:1 Palma Futsal. Jedan pogodak postigao je upravo Marinović, hrvatski reprezentativac iz Mokošice.

U finalu ElPozo Murcia će igrati protiv aktualnog prvaka i lidera prvenstva, Movistar Inter FS, koji je u polufinalu s 2:1 dobio Jean, a u četvrtfinalu sa 6:5 Catgas. I prošle sezone ElPozo Murcia i Movistar Inter FS su igrali u finalu. Uspješniji je u Guadalajari s 2:1 bio Movistar Inter FS osvojivši tako po deveti put naslov pobjednika. ElPozo Murica je druga po uspješnosti u španjolskom kupu sa četiri naslova. Posljednji put je slavila 2010. godine, a nakon toga izgubila u četiri finala (2011., 2013., 2014. i 2016.). Prošle sezone ElPozo Murcia je osvojila španjolski Kup Kralja (bolja s 3:2 od Palma Futsal), a ove godine je uzela prvi trofej, španjolski Superkup, i to upravo pobjedom protiv Movistar Intera FS (3:1).

Veliko finale Kupa Španjolske, za Španjolce je malonogometni El Clasico ogled između ElPozo Murcie i Movistar Intera FS, igra se u Ciudad Realu u nedjelju, 12. ožujka s početkom u 19 sati uz izravan televizijski prijenos na Eurosportu.
 

20. travanj 2024 17:00