StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

SLAVI PORTO TOLERO Pločani u polufinalu Kupa Hrvatske!

10. ožujka 2017. - 22:57

Nisu uspjeli prije dvije godine u Makarskoj proći Squarea te izboriti polufinale završnog turnira Kupa Hrvatske. Prošle godine ih je u Zagrebu u četvrtfinalu zaustavila Uspinjača. Tu su bili vraški blizu uspjeha. Ove godine su na papiru imali najviše izgleda za uspjeh i uspjeli su. Porto Tolero je u drugoligaškom ogledu četvrtfinala Kupa Hrvatske izbacio glavnog konkurenta za naslov prvaka južne skupine Druge hrvatske lige, Kijevo, i to boljim izvođenjem kaznenih udaraca. Nakon 40 minuta igre bilo je 2:2. Nakon tri serije penala 4:3 za drugoplasirani protiv prvoplasiranog sastava drugoligaškog juga (Kijevo osam kola prije kraja ima bod više od Porto Tolera čiji je gost u 17. kolu).

Kijevo je povelo pogotkom Zvonimira Šućura sekundu prije kraja prvog poluvremena. U nastavku preokret. Zvonimir Barbir je postigao oba pogotka za vodstvo Porto Tolera 2:1, ali je Šućur svojim drugim pogotkom poravnao. Više nije bilo pogodaka te su odlučivali kazneni udarci. Rulet sreće nije dobro počeo za Pločane. Zvonimir Barbir nije uspio savladati vratara Kijeva, Josipa Sarića, ali ni suparnik nije u prvoj seriji pogodio (Josip Radić). U drugoj seriji pogodili su i jedni (Josip Stjepanović), i drugi (Zvonimir Šućur). U posljednjoj, trećoj, Porto Tolero je bio uspješan (Marin Džeko), a nakon toga je Ivan Jurjević promašio.

Inače, u 6. minuti je Porto Tolero ostao bez Ante Babića, koji je isključen zbog prekršaja s leđa na Zvonimiru Šućuru, ali brojčanu prednost Kijevo nije iskoristilo.

Prvi je polufinale izborio Split Tommy, koji je sa 7:0 dobio Petrinjčicu. Zatim je Nacional sa 4:1 izbacio Vrgorac. Porto Tolero će u polufinalu, to je sad jasno, igrati protiv Split Tommyja. Nacional čeka uspješnijeg iz posljednjeg četvrtfinala u kojem se sastaje domaćin, Novo vrijeme i Square. Polufinala se igraju u subotu, 11. ožujka, u 19 i 21 sat. Finale je u nedjelju, 12. ožujka, u 19 sati.

Porto Tolero je plasman u polufinale Kupa Hrvatske izborio igrajući u sastavu: Marijo Batinović, Matko Krilić, Josip Stjepanović, Zvonimir Barbir, Tomislav Domić, Dejan Rašić, Marin Džeko, Zlatko Kušurin, Žarko Visković, Ante Babić, Ivan Arar i Josip Pear.

24. travanj 2024 14:33