StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

PROMJENA NA KLUPI Marinko Mavrović nije više trener Squarea

7. ožujka 2017. - 13:42

Marinko Mavrović nije više trener malonogometaša Squarea, člana Prve hrvatske lige. Nakon gotovo tri sezone napušta Gospino polje u koje je stigao početkom srpnja 2014. godine. Tada je s vodstvom Squarea dogovorio suradnju do ljeta 2016. godine, koju je produžio prošle godine za još jednu sezonu, međutim, kako u njoj rezultati nisu najbolji, kao što nisu bili ni prošle sezone, tako je to u sportu, došlo je do razlaza. Pet kola je ostalo do kraja ligaškog dijela prvenstva. Square zaostaje šest bodova za Brodom 035, koji drži šesto mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje. Brod 035 jest idući suparnik Squarea u prvenstvu, i to je gost u Gospinom polju, međutim, dubrovačka momčad nema baš dobar raspored. U preostala dva gostovanja ide lideru i prvaku, Nacionalu, koji se sa Split Tommyjem 'tuče' za prvu poziciju (Nacional ima 4 boda više) te potom momčadi Novo vrijeme, koja drži trenutno četvrto mjesto i bori se s Futsali Dinamom za treće ('Plavi' imaju bod više). U Kupu Hrvatske Square se plasirao na završni turnir, koji se igra u Makarskoj krajem ovog tjedna. Square prvog dana igra u četvrtfinalu protiv domaćina, momčadi Novo vrijeme za prolaz među četiri. U proljetnom dijelu sezone Square je izgubio četiri od pet utakmica od čega obje kod kuće (Uspinjača i Futsal Dinamo). U gostima je dobio Vrgorac, a izgubio prvo od Osijeka, a sad od Split Tommyja. Istina, nastavak prvenstva je Mavrović dočekao oslabljen. Square su napustila dvojica BH reprezentativaca, Tomislav Bevanda i Igor Ivanković, koji sad igraju za Zrinjski iz Mostara.

Klub još nije potvrdio odlazak Mavrovića. Zasad nema ni potvrde kako će do kraja sezone momčad voditi Mato Cvjetković, koji je i vodio momčad nakon odlaska Ivice Gvozdena (početak sezone 2013./14.), a do dolaska Mavrovića, kojem je bio pomoćnik.

Mavrović je u svojoj prvoj sezoni na klupi Squarea ostvario odličan rezultat. Igrao u doigravanju za prvaka, i to u polufinalu, te u finalu Kupa Hrvatske u kojem je poražen od Nacionala na završnom turniru u Makarskoj. U drugoj sezoni je ostao bez doigravanja i bez plasmana na završni turnir Kupa Hrvatske. Istina, tada u doigravanju nije igralo šest prvoplasiranih, već dva manje (Square je bio šesti). Mavrović je prvi trener u povijesti Squarea koji nije bio iz Dubrovnika.

Inače, Mavrović je jedan od najboljih hrvatskih malonogometaša 80-ih i 90-ih godina. Bivši reprezentativac. Kao trener je osvojio naslov prvaka Hrvatske s Orkanom 2006. godine, a sa zagrebačkim Nacionalom u sezoni 2008./09. bio doprvak te pobjednik Kupa Hrvatske. Iduće sezone je u Nacionalu bio pomoćnik Tiagu Polidu kada je zagrebački klub osvojio duplu krunu, prvenstvo i kup. Mavrović je od 2012. pomoćnik izbornika hrvatske malonogometne reprezentacije Mata Stankovića, a od 2015. uz to i izbornik mlade reprezentacije Hrvatske. Mavrović je sudionik tri posljednja Europska prvenstva. Najveći uspjeh je reprezentacija ostvarila 2012. kada je igrala u polufinalu te zauzela četvrto mjesto.

U Square je Mavrović stigao iz Uspinjače, a zanimljivo, prvu službenu utakmicu kao trener Squarea odigrao je 26. rujna 2014. godine baš protiv Uspinjačeu Zagrebu, koja je završila bez pobjednika, 2:2. Square je posljednji put vodio u petak, 3. ožujka 2017. godine, u porazu 7:3 u Splitu od Split Tommyja u 17. kolu Prve hrvatske lige.

23. travanj 2024 20:55