StoryEditorOCM
OstaloJUDO/SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE

ZLATO I ČETIRI BRONCE Ivana Šutalo ne silazi s vrha!

Piše PSD.
25. veljače 2017. - 20:14

Nema bolje u Hrvatskoj od Ivane Šutalo u kategoriji preko 78 kilograma. Judašica Dubrovnika je obranila naslov seniorske prvakinje Hrvatske. Točnije, zadnje četiri godine je tako. Šutalo je zadnji poraz na državnom prvenstvu doživjela prije gotovo četiri godina kada je u finalu seniorskog prvenstva Hrvatske 2013. godine izgubila od Anđele Telesmanić, judašice Dubrovnika 1966. Od tada, a bilo je to 23. ožujka 2013., do danas Ivana Šutalo je dobila sve borbe. Ove godine sve tri. I sve tri na isti način. Iponom!

Podsjetnik, Šutalo je aktualna mlađe seniorska prvakinja Europe u kategoriji preko 78 kilograma, a što joj je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri u kojoj je prvu medalju na državnim prvenstvima osvojila prije više od deset godina.

Na seniorskom prvenstvu Hrvatske 2017., koje se održalo u Zagrebu, ukupno se petero judoka iz klubova Dubrovačko-neretvanske županije penjalo na pobjedničko postolje. Ivana Šutalo jedina na najvišu stepenicu, dok su na najnižoj stajali trojica judaša Dubrovnika 1966., Stjepo Roko, Ardian Sufaj i Pero Kristić te Iva Oberan, članica Judo kluba Župa dubrovačka.

Roko je s pet pobjeda u šest borbi osvojio broncu u kategoriji do 73 kilograma u konkurenciji 29 judaša. Sufaj je bio treći u kategoriji do 90 kilograma s tri pobjede i jednim porazom, dok je Kristić imao tri borbe od kojih je slavio u dvije. Oberan je bila brončana u kategoriji do 57 kilograma. Od tri borbe dobila je dvije.

Boje Judo kluba Dubrovnik osim Ivane Šutalo branio je i Matej Raguž koji je u kategoriji do 100 kilograma zauzeo sedmo mjesto s pobjedom i dva poraza. Judo kub Dubrovnik 1966. je imao šest svojih judoka na prvenstvu. Bruna Bilić je u kategoriji do 52 kilograma zauzela peto mjesto s pobjedom i dva poraza, dok su Karlo Putica i Dražen Oršulić deveti. Putica je izgubio obje borbe u kategoriji do 66 kilograma, dok je Oršulić u kategoriji do 81 kilogram imao pobjedu i dva poraza. Deveti je bio i Adrian Puljić, član Judo kluba Župa dubrovačka,i to u kategoriji do 66 kilograma izgubivši obje borbe, kao i Ella Karamatić, članica Judo kluba Konavle Cavtat, koja je zauzela peto mjesto u kategoriji do 57 kilograma.

20. travanj 2024 14:09