StoryEditorOCM
OstaloJUDO

EUROPSKI KADETSKI KUP U ŠPANJOLSKOJ Sestra i brat slave na pobjedničkom postolju!

Piše PSD.
19. veljače 2017. - 18:30

Brat i sestra, Luka i Anđela Volić osvajači su medalja za Hrvatsku na Europskom kadetskom kupu, koji je održan u španjolskom Fuengirolu. Među 14 reprezentativaca Hrvatske bilo je ukupno petero članova klubova iz Dubrovačko-neretvanske županije, i to troje iz Judo kluba Dubrovnik 1966. (Bruna Bilić, Anđela Violić i Luka Violić) te po jedan iz Župe dubrovačke (Petrunjela Pavić) i Ura Nage (Leon Đapić).

Anđela Violić je osvojila broncu u kategoriji do 70 kilograma. Kroz repasaž je stigla do borbe za treće mjesto u kojem je bila bolja od reprezentativke Izraela, Inbar Lanir. Isto nije uspjela i Petrunjela Pavić. Članica Župe dubrovačke je imala isti put do borbe za broncu, ali je u tu posljednju borbu izgubila od Talijanke Claudie Cerutti.

Violić i Pavić su bile slobodne na startu kvalifikacija. Potom su ostvarile pobjedu te stigle do borbe za plasman u polufinale, ali su izgubile. Violić od Cerutti, a Pavić od kasnije pobjednice, Kim Hooi, reprezentativke Nizozemske. U repasažu su obje ostvarile po dvije pobjede te stigle do borbe za broncu.

Luka Violić je broncu izborio u kategoriji preko 90 kilograma. Dobio je obje borbe u svojoj kvalifikacijskoj skupini te se plasirao u polufinale u kojem je poražen od Francuza Wisema Ezzinea. Potom je u repasažu ostvario novu pobjedu te se borio za broncu s Lorenzom Turinijem i pobijedio.

Bruna Bilić i Leon Đapić su poraženi na startu natjecanja u kategoriji do 52 odnosno do 60 kilograma te su zaključili nastup nakon prve borbe.

Na Europskom kadetskom kupu u Španjolskoj sudila je između ostalih Dubrovkinja Klara Mitrović.

25. travanj 2024 00:32