StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET/ŠPANJOLSKA

ŠPANJOLSKI KUP KRALJA Dario Marinović u finalu!

8. veljače 2017. - 12:41

Peti put je El Pozo Murcia u finalu španjolskog Kupa Kralja. Tri prva finala je izgubila, ali je lani napokon slavila. Dario Marinović će to svoje prvo i do danas jedino finale spomenutog natjecanja pamtiti po dobru. Hrvatskom reprezentativcu iz Mokošice to je bio ujedno prvi trofej osvojen u dresu španjolskog velikana u kojeg je stigao u ljeto 2015. godine. Ovogodišnje finale igrat će se 6. svibnja. Još se ne zna tko će biti domaćin finala. Igrat će se na neutralnom terenu, Marinovića i ekipu u finalu čeka Magna Gurpea. Bilo je to jasno i prije uzvratnih utakmica polufinala. Naime, El Pozo Murcia je sa čak 10:1 kod kuće dobila Levante, a Magna Gurpea je s 5:1 slavila u gostima kod Burela. I u uzvratnim utakmicama pobjednici isti. El Pozo Murcia je uzvrat u gostima dobila sa 4.3, a Magna Gurpea kod kuće bila bolja s 3:0. Ukupno, El Pozo Murcia - Levante 14:4, a Magna Gurpea - Burela 8:1.

Inače, El Pozo Murcia ne zna za poraz od 14. listopada 2016. godine kada je u 2. kolu španjolskog prvenstva kiksala kod kuće od Catgas Energie s 5:2. To joj je jedini poraz ove sezone u kojem je već uzela jedan trofej: španjolski Super kup. Početkom idućeg mjeseca igra završnicu Kupa Španjolske, a u ligaškom dijelu je treća. Ima pet bodova manje od vodeće Barcelone, koja je skupila 46 bodova, dok je drugi branitelj naslova, Movistar Inter, sa 45 bodova. U leđa Marinoviću i ekipi gleda četvrta Palma Futsal s 35 bodova, peti Jean Paraiso Interior s 30 bodova....

El Pozo Murcia je dobila u prvom dijelu i Barcelonu u Barceloni te Movistar Inter kod kuće. Barcelona ima dva poraza, Movistar Inter tri, a El Pozo Murcia samo jedan, ali dva vodeća su ostvarila po tri pobjede više od Marinovića i ekipe. El Pozo Murciu je pet remija protiv slabije plasiranih koštalo boljeg plasmana budući pobjeda vrijedi tri, dok se za remi dobije samo bod. Zadnji remi Marinović i ekipa su upisali prije neki dan kod Levantea (1:1), koji je predzadnji na tablici, a kojeg su ne samo nadigrali u polufinalu španjolskog Kupa kralja, već i u prvom dijelu prvenstva kad su kod kuće bili bolji sa čak 7:1.

- Najvažnije je biti pravi u doigravanju za prvaka - istaknuo je Marinović još krajem prošle godine, tijekom prvog dijela lige. El Pozo Murcia priželjkuje ove godine uzeti sva četiri trofeja u Španjolskoj. Jedan je već osvojila (Superkup), u drugom je čeka finale (Kup kralja), u trećem ima igrati četvrtfinale završnog turnira (Kup), a u četvrtom (prvenstvo) drži trenutno treću poziciju uoči doigravanja.

25. travanj 2024 14:34