StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS/HEP HRVATSKA SUPER LIGA

U SUPER LIGI JE SUPER LIBERTAS MARINKOLOR Pituri 'uništili' derbi

7. veljače 2017. - 22:48

Derbi 11. kola domaćeg prvenstva, HEP Hrvatske Super lige: branitelj naslova, trenutno trećeplasirani GSTK Zagreb bio je domaćin vodećem Libertas Marinkoloru, aktualnom doprvaku. Rezultat čistih 4:0 za dubrovački sastav, koji je izgubio samo dva seta. Eto nove potvrde snage Libertas Marinkolora, dobrih igara ove sezone u kojoj ne znaju za poraz. Dobili su sve susrete u domaćem prvenstvu. Izgubili samo četiri partije u jedanaest mečeva. I u prvom dijelu su bili bolji od GSTK Zagreb. U Gospinom polju je bilo 4:1. Dobili su i prvog pratitelja kod kuće, i to sa 4:0. Ali, varaždinski Starr je bio neozbiljan. Nije stigao s najjačim sastavom. Stoji, nije sad bilo GSTK Zagrebu Domagoja Maglića. Ali, to nije problem 'Pitura', koji su s ovih  4:0 protiv GSTK Zagreb u Zagrebu gotovo osigurali poziciju broj jedan u doigravanju jer protiv Starra u Gospinim polju nisu izgubili niti jedan set!

Derbi 11. kola otvorio je Tomislav Japec sa čistih 3:0 u setovima protiv Josipa Arbanasa. Zatim je Miho Simović s 3:1 bio bolji od Jakova Tice, a Roko Tošić istim rezultatom od Danijela Mijatovića. Na kraju u paru Tošić i Japec super uvjerljivi protv Franjčeca i Radanovića. Ukupno su u tri seta prepustili domaćem paru deset poena, a to je nedovoljno i za dobiti jedan set.

Pobjeda u Zagrebu protiv GSTK Zagreb odlična je uvertira za subotnji europski veliki meč ‘Pitura’, prvu utakmicu četvrtfinala ETTU Cupa protiv austrijskog SPG Walter Welsa, koja se igra u maloj dvorani u Gospinom polju s početkom u 17 sati. Uzvrat je 26. veljače u Austriji. Prošle godine je Libertas Marinkolor prvi put u povijesti uspio proći u treći krug, a ove godine ne samo što je uspio slaviti u trećem krugu, već je otišao dva koraka naprijed. Međutim, ne misli ni tu stati iako je SPG Walter Wels bolje rangiran, jedan od nositelja.

POREDAK / HEP Hrvatska Super liga
1. Libertas Marinkolor
11 pobjeda/bez poraza, 2. Starr Varaždin 9 pobjeda/1 poraz, 3. GSTK Zagreb 8 pobjeda/3 poraza, 4. Pula 6/4, 5. Vodovod Osijek 6/4...

24. travanj 2024 12:41