StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

ČETVRTFINALE ETTU CUPA Mala dvorana će biti pretijesna!

6. veljače 2017. - 10:07

Ne gasi se svjetlo u kancelariji Stolnoteniskog kluba Libertas Marnkolor u Gospinom polju. Do neki dan iz razloga što su se morali 'natezati' s turskim Bešiktašom oko toga gdje će se i kada igrati susret četvrtog kruga ETTU Cupa, i kad su na kraju tu (pravnu) bitku dobili (tek u petak je stigla potvrda iz Europske stolnoteniske federacije kako je neodigrani susret registriran 3:0 u njihovu korist), a sad jer sve treba pripremiti za četvrtfinale u kojem igraju protiv austrijskog SPG Walter Welsa.

U četvrtfinalu se za razliku od trećeg i četvrtog kruga ETTU Cupa igraju dvije utakmice, doma i u gostima. Libertas Marinkolor je u prvoj domaćin, a uzvrat se igra u Austriji. Željeli su u dubrovačkom klubu prvu utakmicu, kad je već uzvrat u nedjelju, 26. veljače u Austriji, igrati u subotu, 18. veljače. Međutim, kako tog dana SPG Walter Wels ima obveze u domaćem prvenstvu, prvo poluvrijeme četvrtfinala ETTU Cupa igra se već u subotu, 11. veljače u Gospinom polju s početkom u 17 sati.

Austrijanci su favoriti. Sastav je to čiji su igrači bolje plasirani na svjetskoj rang listi. Ali, unatoč tome i činjenici kako su već plasmanom u četvrti krug ostvarili svoj najveći uspjeh u europskim kupovima, 'Pituri' ne misle stati. Razmišljaju kako iznenaditi. Zbog toga i ne čudi odluka: Nećemo igrati u velikoj, već u maloj 'B' dvorani!.

U maloj dvorani je mjesta za gledatelje 'sto puta manje' u odnosu na veliku, ali u maloj dvorani Gospina polja se 'Pituri' osjećaju ugodnije. U njoj godinama igraju domaće prvenstvene utakmice. U njoj je na svim važnijim utakmicama 'pakao', a na što gostujuće momčadi nisu naviknule. SPG Walter Wels u Dubrovnik stiže u petak, 10. veljače, dan prije utakmice. Libertas Marinkolor je već napravio plakate i pozivnice, koje će izljepiti i 'pobacati' po gradu, a koje je osmislio Dario Kovač.

Još je pet dana do prvog susreta četvrtfinala ETTU Cupa između Libertas Marinkolora i SPG Walter Wels. Dođite i podržite Miha Simovića, Nevena Juzbašića, Roka Tošića i Tomislava Japeca!

25. travanj 2024 00:18