StoryEditorOCM
OstaloJUDO/PRVENSTVO HRVATSKE

UKUPNO ŠEST MEDALJA Bruna Bilić i Luka Violić kadetski doprvaci Hrvatske!

5. veljače 2017. - 17:03

Bruna Bilić i Luka Violić, oboje članovi Judo kluba Dubrovnik 1966., kadetski su doprvaci Hrvatske. Spomenuti uspjeh ostvarili su na državnom prvenstvu održanom u Zagrebu. Bruna je bila druga u kategoriji do 52 kilograma, a Luka u kategoriji preko 90 kilograma.

Ukupno četiri medalje su osvojili članovi Judo kluba Dubrovnik 1966. Osim dva srebra i dvije bronce. Treći je u kategoriji do 73 kilograma bio Patrik Prigl, dok je isti plasman Anđela Violić ostvarila u kategoriji do 70 kilograma.

Među klubovima osvajačima medalja na državnom kadetskom prvenstvu našli su se i Judo klub Dubrovnik te Judo klub Župa dubrovačka. Oba su osvojila po jednu brončanu medalju. Za Judo klub Dubrovnik je to uspio Ante Raguž u kategoriji do 81 kilogram, a za Župu dubrovačku Petrunjela Pavić u kategoriji do 70 kilograma.

Nadomak medalje bili su Davor Obrvan u kategoriji do 66 kilograma i Andrea Šuljak u kategoriji do 70 kilograma. Oboje članova Judo kluba Dubrovnik su na kraju izgubili borbu za broncu. Najviše uspjeha na prvenstvu imali su članovi Judo kluba Solin (tri zlata, dva srebra i tri bronce). Trinaesto mjesto po uspješnosti zauzeo je Judo klub Dubrovnik 1966., devetnaesto mjesto Judo klub Dubrovnik, dvadeset i četvrto Judo klub Župa dubrovačka, a dvadeset i deveto Judo klub Ura Nage.

- Zadovoljan sam nastupom. Od pet naših natjecatelja njih četvero je osvojilo medalju. Nažalost, nismo bili kompletni. Čak četvero naših judoka zbog ozljeda su propustili nastup u Zagrebu na državnom prvenstvu. Moram naglasiti kako je ovo za nas bilo prvo natjecanje ove godine. Zatim, suparnici su bili kvalitetni pogotovo u dvije kategorije u kojima imamo doprvake - naglasio je Mateo Semiz, trener Dubrovnika 1966.

- Za dva tjedna nas čeka Europski kadetski kup u Španjolskoj na koji će ići Bruna Bilić, Anđela i Luka Violić. Očekujem kako ćemo i u Španjolskoj ostvariti dobre rezultate - dodao je Semiz.

19. travanj 2024 22:17