StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS/HEP HRVATSKA SUPER LIGA

DESETKA 'PITURA' Opet bolji od Srdočija, opet u Rijeci

1. veljače 2017. - 21:40

Očekivano, stolnotenisači Libertas Marinkolora su ostvarili novu pobjedu u HEP Hrvatskoj Super ligi. Sa 4:1 su u Rijeci savladali Srdoči u prvoj utakmici drugog dijela. 'Pituri' su bili u ulozi domaćina. Naime, u subotu su trebali igrati u Sarajevu protiv Bešiktaša susret četvrtog kruga ETTU Cupa te su iz tog razloga tražili od riječkog sastava da se utakmica odigra ranije i pristali da u tom slučaju budu domaćini u njihovoj dvorani. Na kraju od nastupa u Sarajevu nema ništa. Turski klub je odustao od dolaska u glavni grad BiH, ali kako su u Gospinom polju to saznali jučer, ostalo je sa Srdočijem kako je ranije dogovoreno. Utakmica 10. kola HEP Super lige odigrana je u Rijeci, a ne u subotu, 4. veljače, u Dubrovniku, kako je to trebalo po rasporedu. Tako su 'Pituri' ove sezone dobili Srdočija oba puta u Rijeci. Prvi put na startu sezone, u 1. kolu, koje je odigrano 24. rujna 2016. godine.

Miho Simović je u prvom nastupu u 2017. godini donio tri boda Libertas Marinkoloru, dva sam, a jedan u paru s Nevenom Juzbašićem, koji je prije susreta parova dobio Karla Jovanovića te donio Libertas Marinkoloru u tom trenutku vodstvo od 2:1. Redom, Miho Simović je dobio prvi meč. Bio bolji s 3:0 od Maria Divkovića. Potom je Dominik Zeljko savladao s 3:1 Tomislava Japeca te izjednačio. U trećem meču Neven Juzbašić je dobio s 3:0 Karla Jovanovića, a u četvrtom su Simović i Juzbašić su također s 3:0 bili bolji od riječkog para, Divković/Zeljko. U petom meču Simović je s 3:0 bio bolji od Zeljka za konačnih 4:1.

Libertas Marinkolor vodi u HEP Super ligi sa svih deset pobjeda uz meč razliku 40:4! Drugi je varaždinski Starr, koji je prvi dio prvenstva zaključio s 8 pobjeda i 1 porazom te meč razlikom 32:12. Treći je bio GSTK Zagreb sa 7 pobjeda i 2 poraza te meč razlikom 30:15... Srdoči je i dalje pretposljednji sa samo jednom pobjedom i sad devet poraza. U 11. kolu, 11. veljače, Libertas Marinkolor je gost GSTK Zagreb.

20. travanj 2024 15:26