StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON/HRVATSKI KUP

BARBARA I MARKO JANIČIĆ Zlato, srebro i bronca

Piše T.V.
31. siječnja 2017. - 23:18

Sestra i brat, Barbara i Marko Janičić, osvojili su sve tri medalje za dubrovački Aedium u Čakovcu na turniru 1. kola Hrvatskog kupa, kojim je počela nova badmintonska sezona. Dubrovački klub je nastupio sa svoja četiri člana pod vodstvom trenera Ratka Galjera.

Barbara Janičić je u konkurenciji mlađih juniorki, igračice do 17 godina, osvojila zlato u parovima igrajući s Irom Misir iz Velike Gorice. U polufinalu su Janičić i Misir pobijedile par iz Zagreba, Inga Sadaić i Tihana Doko, a onda su u finalu bile bolje i od prvih nositeljica, Ire Martinuš i Antee Rendulić, također iz Zagreba. U istoj konkurenciji su nastupile Nikolina Kabiček i Maris Guca, koje su u polufinalu izgubile od prvih nositeljica, a u meču za treće mjesto od Inge Sadaić i Tihane Doko te su zauzele četvrto mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji Barbara Janičić je bila četvrta (u polufinalu je izgubila od prve nositeljice i kasnije pobjednice Inge Sadaić iz Zagreba, a u meču za brončanu medalju poražena je od Antee Rendulić iz Zagreba), a Nikolina Kabiček i Maris Guca su stigle do četvrtfinala u kojem su poražene te su razigravale za poredak od 5. do 8. mjesta. Kabiček je na kraju sedma, a Guca osma.

Marko Janičić je dvije medalje osvojio u konkurenciji mlađih kadeta, igrači do 13 godina. U pojedinačnoj konkurenciji bio je treći. U meču za broncu dobio je Ivana Korundu iz Zagreba, dok je u polufinalu poražen od prvog nositelja i kasnijeg pobjednika, Roka Pipunića iz Zagreba. U konkurenciji muških parova, Marko je s Marinom Lakićem iz Čakovca osvojio srebro. U finalu su poraženi od para iz Novske, Filip Bajzek i Ivano Kukla.

25. travanj 2024 09:42