StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

BEŠIKTAŠ ODUSTAO Libertas Marinkolor u četvrtfinalu ETTU Cupa!

31. siječnja 2017. - 17:16

Turski Bešiktaš je odustao od dolaska u Sarajevo te je ETTU proglasila Libertas Marinkolor pobjednikom susreta četvrtog kruga ETTU Cupa. Dubrovački klub se tako bez igre plasirao u četvrtfinale u kojem će igrati protiv austrijskog Walter Welsa.

Podsjetnik, više od dva mjeseca trajala je ova priča. Ukratko, Libertas Marinkolor nije putovao u Tursku zbog terorističkih napada prvo 16. prosinca 2016., a potom 13. siječnja 2017. godine. Svaki put uoči puta u Istanbulu se dogodio napad nakon kojih je bilo na desetke mrtvih, a nekoliko puta više ranjenih. Bešiktaš nakon što se nije igralo 13. siječnja 2017. nije želio čuti da se susret ne igra u njihovoj dvorani. Libertas Marinkolor je predlagao i zamjenu domaćinstva. Na kraju je Europska stolnoteniska federacija odlučila da se neće igrati u Istanbulu te ostavila kubovima da se dogovore gdje će se igrati. Libertas Marinkolor se čak ponudio da snosi troškove organizacije susreta u Sarajevu, ali do dogovora klubova nije došlo. Tada je Europska stolnoteniska federacija odlučila: igra se u Sarajevu 20. siječnja. Međutim, ni od toga na kraju nije bilo ništa. Uslijedila je žalba turskog kluba te nova odluka iz ureda Europske stolnoteniske federacije. Nakon što je ETTU bila jasna i glasna prije neki dan: Igra se u Sarajevu!, Bešiktaš je odustao.

- Tužni smo što se nije igralo, ali nakon posljednjih poteza turskog kluba nije nas iznenadila njihova odluka da neće doći u Sarajevo. Nama je sam plasman u četvrti krug već bio najveći uspjeh. Presretni smo plasmanom u četvrtfinale. Sad se spremamo za ogled s Austrijancima. Prva se igra u Dubrovniku, a uzvrat u Austriji. Čekamo sad odluku Europske stolnoteniske federacije, koja treba odlučiti kada će se igrati prva, a kada druga utakmica. Naime, za razliku od trećeg i četvrtog kruga ETUU Cupa, gdje o pobjedniku odlučuje jedna utakmica, u četvrtfinalu se igraju dvije - istaknuo je Marinko Matulović, predsjednik Libertas Marinkolora.

'Pituri' će več sutra u Rijeci odigrati susret protiv Srdočija, prvo kolo drugog dijela sezone u HEP Hrvatskoj Super ligi u kojoj su vodeći, sa stopostotnim učinkom.

- Protiv Srdočija igramo već sutra jer smo s Bešiktašom trebali igrati u Sarajevu u subotu, 4. veljače. Zbog tog susreta u Sarajevu smo dogovorii sa Srdočijem promjenu domaćinstva, tj. mi ćemo u Rijeci biti u ulozi domaćina. To sad ostaje tako. Okrećemo se sada četvrtfinalu ETTU Cupa i završnici domaćeg prvenstva. U Europi smo već plasmanom u četvrti krug ostvarili više nego smo očekivali, a nadamo se kako ćemo isto uspjeti i u domaćem prenstvu, kako ćemo po prvi put u povjesti osvojiti aslov prvaka Hrvatske - poželio je Matulović.

19. travanj 2024 07:15