StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE/PRVENSTVO HRVATSKE - REGIJA JUG

PRVACI DALMACIJE Katarina Matović, Vlaho Nenadić, Mario Šurković te štafete

Piše T.V.
31. siječnja 2017. - 10:50

Ukupno 37 članova Plivačkog kluba Jug nastupilo je na Regionalnom prvenstvu Hrvatske u Splitu. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 247 plivača i plivačica iz 11 klubova, a Jugaši su osvojili ukupno 23 medalje od kojih je 8 zlatnih, 11 srebrenih i 4 brončane.

Peterostruki kadetski prvak Dalmacije postao je Mario Šurković, a titulom regionalne prvakinje okitila se i kadetkinja Katarina Matović. Šurković je osvojio ukupno šest medalja. Najbolji je bio na 50 i 100 slobodno, 100 mješovito te 50 i 100 leđno, dok je na 50 delfin bio drugi. Katarina Matović je bila zlatna na 800 slobodno te brončana na 400 slobodno. U kadetskoj konkurenciji do medalja je doplivao i godinu dana mlađi Marko Baletin, koji je bio srebreni na 50 prsno i brončani na 200 mješovito. Ženske kadetske štafete 4 puta 50 slobodno, 4 puta 100 slobodno, kao i 4 puta 50mješovito i 4 puta 100 mješovito u sastavu Katarina Matović, Ivana Maleš, Katarina Nenadić i Antonia Ljuban bile su srebrene.

Najuspješniji mlađi kadet bio je Vlaho Nenadić koji je osvojio ukupno 4 medalje i to plivajući s godinu dana starijima. Bio je srebreni u disciplinama 400 slobodno, 100 mješovito i 200 mješovito, te brončani u disciplini 100 leđno. Medalju je u mlađe kadetskom uzrastu osvojio i Bruno Đuho u disciplini 100 mješovito u kojoj je bio brončani. Također je plivao sa godinu starijima.
Najbolje u regiji bile su i muške mlađe kadetske štafete 4 puta 50 mješovito (Vlaho Nenadić, Ivan Zeko, Juraj Barčot i Maroje Purin) i 4 puta 100 mješovito (Vlaho Nenadić, Ivan Zeko, Juraj Barčot i Roko Zvone), dok su štafete 4 puta 100 slobodno (Vlaho Nenadić, Bruno Đuho, Roko Zvone i Juraj Barčot) i 4 puta 100 mješovito (Vlaho Nenadić, Ivan Zeko, Roko Zvone i Juraj Barčot) bile srebrene.

U kategoriji kadeta nastupili su Mario Šurković, Noa Miletić, Marko Baletin, Tonka Bušković, Nikol Đuho, Elza Filipović, Antonia Ljuban, Ivana Maleš, Katarina Matović, Katarina Nenadić, Ives Njavro, Rafaela Škrabo, Antonia Šurković i Zoe Tolj, a u kategoriji mlađih kadeta Juraj Barčot, Paulo Brač, Andrija Cetinić, Bruno Damić, Maroje Purin, Toni Šarić, Bruno Đuho, Vlaho Nenadić, Ivan Zeko, Roko Zvone, Roko Bogdanović, Tibor Malkić, Marko Tevšić, David Bubica, Jan Nikola Kovačević, Marta Lukšić, Patricia Maleš, Paula Miloslavić, Ema Najcer, Petra Rudinović, Zita Tolj, Tara Malkić i Mara Žuvela.

Ukupno je 6 plivača Juga uspjelo isplivati norme za predstojeće kadetsko Prvenstvo Hrvatske, koje će se 11. i 12. veljače održati u Dubrovniku. Boje Juga na domaćem plivalištu branit će: Mario Šurković, Marko Baletin, Katarina Matović, Katarina Nenadić, Antonia Ljuban i Ivana Maleš.

16. travanj 2024 09:37