StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET/ ŽUPANIJSKA LIGA

BEZ TROJICE DO TRI BODA, TRI RAZLIKE I VRHA Gladius preplivao Omblu

29. siječnja 2017. - 15:49

Ombli je igrao i bod za sačuvati vrh, čak i poraz s dva razlike u slučaju da i Enkel dođe do 29 bodova, a Gladius je u slučaju da ne ostvari pobjedu mogao ostati bez drugog mjesta, pasti čak na četvrto ako Enkel dobije Mećajac, a Čilipi budu bolji od Škole malog nogometa Square. Ombla je bila kompletna, a Gladius je muku mučio kako složiti momčad. Zbog isključenja kolo prije protiv Pridvorja ostao je bez Joška Vuličevića, a zbog privatnih obveza na utakmicu odluke, tko će biti broj jedan u nastavku prvenstva, nije mogao računati na Kika Smoljka i Vlatka Bobanovića. Do samog početka utakmice bio je upitan nastup Joška Atijasa.

Početak super derbija 13. kola u dvorani na Grudi bio je 'ludo' dobar. Prvih šest minuta super zanimljivo. Gladius je tresao mrežu Omble, koja je nizala prilike, ali je sjajan na vratima Gladiusa bio Tomi Saltarić. Redom, već u 43 sekundi utakmice Maroje Brbora je pogodio mrežu Omble. U 14. sekundi druge minute prva velika obrana Saltarića nakon što je iz blizine potegao Andro Drašković. Pet sekundi poslije Ivo Vlahušić tuče za 1:1, ali opet Saltarić. Samo 13 sekundi poslije druge velike prilike Omble – drugi pogodak Gladiusa. Matko Katičić je napravio slalom te ugurao loptu u mrežu. Samo 21 sekundu poslije – opet Saltarić, pa 24 sekunde poslije opet. Deset sekundi nakon toga Mateo Vodopić je zakucao pod prečku Omble za 3:0. U 5. minut prvo je mrežu Gladiusa netaknutom sačuvao Joško Atijas. Četiri sekunde poslije opet Saltarić. Ombla je nakon 4 minute i 43 sekunde igre napokon uspjela prevariti Saltarića i obranu Gladiusa. Dario Burmas je ostao sam na drugoj stativi te pogodio. U 6. minuti nova velika obrana Saltarića nakon koje je Gladius u velikoj prilici, ali udarac Joška Atijasa sjajno skida Marko Ilić. Samo 20 sekundi poslije Saltarić još jednom baca u očaj igrače Omble.

Nakon toga Gladius zbog malog broja igrača u rotaciji se povukao, Ombla je napadala. Joško Atijas je zapovijedao obranom Gladiusa. Četiri i pol minute prije kraja utakmice i vratar Omble Marko Ilić je krenuo u napad sa željom da izbjegnu poraz. Minutu i 48 sekundi prije kraja Gladius je izborio udarac s 10 metara te stigao do prilike doći do plus tri i u tome je uspio. Mateo Vodopić je bio precizan, Marko Ilić nije uspio zaustaviti udarac. Nakon 4:1 bilo je jasno tko će osvojiti tri boda, ali ne i tko će biti prvi. Međutim, Ombla nije uspjela postići drugi pogodak, Gladius je uspio sačuvati tri pogotka viška koliko mu je trebalo u slučaju pobjede Enkela protiv Mećajca za prvo mjesto, a što se na kraju dogodilo, istina za zelenim stolom zbog prekida, kojeg je skrivio igrač Mećajca Vlaho Radić.

KRUG ODLUKE
Enkel je dobio Gladius s 1:0, a izgubio od Omble sa 6:2. Sve tri momčadi, Gladius, Ombla i Enkel po 29 bodova (devet pobjeda, dva remija i dva poraza, a u trokutu svi po pobjedu i poraz). Gladius u krugu pogodak razlika plus dva (4:2), Ombla plus jedan (7:6), a Enkel minus tri (3:6). Bodovno poravnati su Čilipi i Cavtat, koji je bio bolji od Čilipa s 3:1 te je on četvrti, a Čilipi peti.

KONAČNI POREDAK PRVOG DIJELA
1. Gladius 29 bodova, 2. Ombla 29 bodova, 3. Enkel 29 bodova, 4. Cavtat 25 bodova, 5. Čilipi 25 bodova, 6. Jadran 24 boda, 7. ŠMN Square 23 boda, 8. Pridvorje 22 boda, 9. Ponta 20 bodova, 10. Plat 13 bodova, 11. Sokol 8 bodova, 12. Mećajac 7 bodova, 13. Dunave 2 boda, 14. Zmaj 1 bod.

RASPORED
14. kolo, prvo drugog dijela sezone:
Ombla – Čilipi, Sokol – Ponta, Zmaj – Plat, Gladius – Jadran, Mećajac – Pridvorje, Dunave – ŠMN Square te Enkel – Cavtat.
 

20. travanj 2024 08:22