StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET/REPREZENTACIJA

I TO SE DOGODILO, I TO DVAPUT Hrvatska bolja od Italije, Marinović oba puta igrač utakmice, Stanković slavi: Napokon smo uspjeli!

Piše T.V.
28. siječnja 2017. - 18:52

Hrvatska malonogometna reprezentacija ostvarila je nove dvije pobjede. Nakon šest gostujućih (dva puta bolja od Mađarske u Mađarskoj, dva puta od Nizozemske u Nizozemskoj te dva puta od Češke u Češkoj) dočekala je Italiju te slavila prvo s 2:1 u zadarskom Višnjiku pred 1500 gledatelja, a potom sa 4:3. Zanimljivo, prve su to pobjede Hrvatske protiv Italije, a ovo je bio 18. i 19. međusobni ogled. Dva puta su naši uspjeli samo izbjeći poraz, odigrati bez pobjednika. Prvi put u Dubrovniku 2001. godine, a drugi put u Opatiji prije dvije godine.

Strijelci za Hrvatsku u povijesnoj prvoj pobjedi Hrvatske protiv Italije bili su Franco Jelovčić u 22. te Josip Suton u 39. minuti. Italija je ublažila poraz u idućoj, posljednjoj minuti utakmice. Najboljim igračem utakmice proglašen je Dario Marinović iz Mokošice, član španjolske ElPozo Murcie. U drugoj utakmici dva pogotka je postigao Dario Marinović, jedan Vedran Matošević i Franco Jelovčić. Opet je Marinović bio igrač utakmice.

Hrvatska se priprema za kvalifikacije za Euro 2018. godine, koje se igraju za tri mjeseca. Hrvatska u travnju putuje u Ukrajinu gdje je čeka domaćin, Belgija te pobjednik skupine 'G' prvog kruga kvalifikacija u kojoj su Švedska, Crna Gora i Giblatar.

- Ukrajina je veliki favorit. Naravno, mi se nadamo da možemo iznenaditi – istaknuo je Konavljanin Mato Stanković, hrvatski izbornik, koji je vodio reprezentaciju u sve četiri utakmice u kojima smo izbjegli poraz od Italije.

- 2001. u Dubrovniku je izbornik bio Božidar Šikić, a ja pomoćnik. Međutim, on je bio bolestan te sam ja tako vodio reprezentaciju u toj utakmici u kojoj smo odigrali 3:3. U Opatiji je u rujnu 2015. bilo 2:2 - dodao je Stanković, kojem su dvije utakmice s Italijom u Zadru bile 91. i 92. utakmica na klupi hrvatske reprezentacije.

- Posljednjih godina stalno smo Italiji blizu, uvijek su, narodski rečeno, visili. Malo po malo smo im se približavali i napokon smo uspjeli. Kad smo kretali jedva smo Talijanima mogli izaći iz presinga i doći do centra. Sad s njima igramo potpuno ravnopravne utakmice - istaknuo je Stanković.

24. travanj 2024 02:56