StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS /ETTU CUP

PRAVNICI ODLUČILI Bešiktaš mora doć u Sarajevo

24. siječnja 2017. - 20:59

Turski Bešiktaš se prije neki dan žalio te tražio da se susret četvrtog kruga ETTU Cupa protiv Libertas Marinolora registrira u njihovu korist i da dubrovački klub snosi troškove organizacije neodigranog susreta 16. prosinca u Istanbulu. Sve to nakon što je Europska stolnoteniska federacija potvrdila kako se susret igra na neutralnom terenu i to u Sarajevu, i to u petak, 20. siječnja. Bešiktaš je žalbu poslao u srijedu, 18. siječnja.

Više od dva mjeseca traje ova priča. Ukratko, Libertas Marinkolor nije putovao u Tursku zbog terorističkih napada prvo 16. prosinca 2016., a potom 13. siječnja 2017. godine. Svaki put uoči puta u Istanbulu se dogodio napad nakon kojih je bilo na desetke mrtvih, a nekoliko puta više ranjenih. Bešiktaš nakon što se nije igralo 13. siječnja 2017. nije želio čuti da se susret ne igra u njihovoj dvorani. Libertas Marinkolor je predlagao i zamjenu domaćinstva. Na kraju je Europska stolnoteniska federacija odlučila da se neće igrati u Istanbulu te ostavila kubovima da se dogovore gdje će se igrati. Libertas Marinkolor se čak ponudio da snosi troškove organizacije susreta u Sarajevu, ali do dogovora klubova nije došlo. Tada je Europska stolnoteniska federacija odlučila: igra se u Sarajevu 20. siječnja. Međutim, ni od toga na kraju nije bilo ništa. Uslijedila je žalba turskog kluba te nova odluka iz ureda Europske stolnoteniske federacije.

- Osim što je sad potvrđeno kako se igra u Sarajevu, doznali smo kako je Bešiktaš domaćin, a to je u prethodnoj odluci bila nepoznanica. ETTU je sad potvrdila kako će ona snositi troškove turskom klubu dolaska u Sarajevo te organizacije susreta, a nakon ove odluke čekamo odluku kada će se meč igrati - rekao je Marinko Matulović, čelni čovjek Libertas Marinkolora nakon što skupa s ostalim članovima uprave pregledao svih sedam stranica na kojima je obrazložena posljednja odluka Europske teniske federacije.

24. travanj 2024 21:26