StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

BEŠIKTAŠU SE NE IDE U SARAJEVO Miho Simović će prvo u Budimpeštu

13. siječnja 2017. - 21:57

Bešiktaš se žalio na odluku Europske stolnoteniske federacije da se susret četvrtog kruga ETTU Cupa između njih i Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor igra u Sarajevu u petak, 20. siječnja. Odluku - igra se u Sarajevu - u četvrtak, 12. siječnja potpisao je glavni tajnik Europske stolnoteniske federacije Richard Scruton nakon što se dva kluba nisu uspjela sami dogovoriti oko mjesta odigravanja susreta. Podsjetnik, susret se trebao igrati prvo 16. prosinca 2016. u Istanbulu. Nije odigran zbog terorističkog napada, koji se dogodio baš pokraj stadiona nogometnog kluba Bešiktaš. Tada je odlučeno da se igra u Istanulu 13. siječnja, ali se na Novu godinu dogodio novi teroristički napad u Istanbulu nakon čega je dubrovački klub donio odluku kako neće putovati u Tursku. Oglasila se tada i Europska stolnoteniska federacija. Uvažila argumente Libertas Marinkolora te i sama donijela istu odluku kako u ovom trenutku nije sigurno igrati u Turskoj.

Libertas Marinkolor je prvo predložio promjenu domaćinstva, a nakon toga da se susret igra na neutralnom terenu, i to u Sarajevu u petak, 13. siječnja. Pristao je čak snositi dio troškova organizacije susreta. Bešiktaš je to odbio nakon čega je Europska stolnoteniska federacija donijela odluku na koju je sad Bešiktaš uložio žalbu.

Sad se opet čeka odgovor Europske stolnoteniske federacije. Za očekivati je kako će stići brzo jer se idući krug ETTU Cupa igra već krajem siječnja. Svi susreti su odigrani osim susreta Bešiktaš - Libertas Marinkolora. Već se znaju tri para četvrtfinala, ali ne i četvrti: tko će biti suparnik austrijskom SPG Walter Wels. U četvrtfinalu ETTU Cupa se igraju dvije utakmice za razliku od trećeg i četvrtog kruga, gdje o pobjedniku odlučuje samo jedna utakmica. Već se zna kako će pobjednik susreta u Sarajevu prvo ugostiti SPG Walter Wels, a nakon toga ga čeka put u Austriju.

I dok u Gospinom polju uprava dubrovačkog kluba gotovo svaki dan ima sastanak zbog susreta s Bešiktašom u četvrtom krugu ETTU Cupa, stigao je poziv hrvatskog izbornika Nevena Karkovića, koji je u sastav reprezentacije za nastup u Mađarskoj uvrstio 'Pitura' Miha Simovića. Put Budimpešte na ITTF WT Hungarian Open Simović ide u ponedjeljak, 16. siječnja.

19. travanj 2024 10:26