StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET/KUP HRVATSKE

BH REPREZENTATIVAC NAPUSTIO GOSPINO POLJE Square bez pola momčadi u Vinkovce

13. siječnja 2017. - 00:03

Tomislav Bevanda je napustio Square iz zdravstvenih razloga. Kako se navodi u priopćenju dubrovačkog kluba, BH reprezentativac obolio je od Crohnove bolesti (upalna bolest probavnog sustava koja pogađa djecu i odrasle. Uzrok Crohnove bolesti nije poznat, ali se sumnja na kombinaciju genetske sklonosti i okolišnih čimbenika) te ja nakon razgovora sa čelnicima dubrovačkog kluba odlučio napustiti Gospino polje. Bevanda je u Square stigao u ljeto 2014. godine iz Brotnja. Najveći uspjeh sa Squareom mu je plasman u finale Kupa Hrvatske 2015., završnog turnira koji je odigran u Makarskoj, a u kojem je uspješniji bio FC Nacional.

Square će tako nastavak sezone dočekati bez jednog od glavnih igrača. Prvi nastup u 2017. godini Square će imati u Vinkovcima protiv istoimenog domaćina, vodećeg i neporaženog sastava Druge hrvatske lige – istok u osmini finala Kupa Hrvatske. Prva utakmica igra se u Vinkovcima u subotu, 14. siječnja od 17.30 sati. Uzvrat je u Gospinom polju. Uspješniji će izboriti plasman na završni turnir najbolje osmorice Kupa Hrvatske.

U prvoj utakmici u Vinkovcima Square neće biti oslabljen samo iznenadnim odlaskom Bevande, već će mu nedostajati i reprezentativac Hrvoje Cvjetković, koji je ozlijeđen. Zatim, ne može igrati ni Stjepan Rezo, koji je zbog isključenja u posljednjem kolu prvog dijela Prve hrvatske malonogometne lige protiv Alumnusa u Zagrebu kažnjen s dvije utakmice zabrane igranja. Plus, neće u Vinkovcima biti ni Denisa Hasanovića, ni Mata Šimunovića, koji su spriječeni zbog privatnih odnosno poslovnih obveza.

Square bi u prvoj utakmici osmine finala Kupa Hrvatske u Vinkovcima protiv Vinkovaca trebao zaigrati u sastavu Zoran Primić, Alen Turuk, Ivan Ivanković,  Adrijan Micevski,  Maro Đuraš, Borna Tikvica,  Antonio Konsuo te povratnik Antun Bačić, koji zbog ozljede koljena nije igrao gotovo godinu dana i koji u posljednje vrijeme trenira mlađe uzraste dubrovačkog kluba.
 

25. travanj 2024 15:35