StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

ETTU 'LUPILA' O STOL Igrat ćete u Sarajevu!

12. siječnja 2017. - 22:29

Dan nakon što je turski Bešiktaš odbio prijedlog Stolnoteniskog kluba Libertas Marinolor da se njihov susret četvrtog kruga ETTU Cupa odigra u petak, 13. siječnja u Sarajevu, oglasila se Europska stolnoteniska federacija te donijela odluku: Nema više odgađanja, susret će se igrati na neutralnom terenu, i to u Sarajevu u petak, 20. siječnja.

Podsjetnik, Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor je trebao u petak, 16. prosinca biti gost Bešiktaša, ali samo nekoliko dana prije nego su se 'Pituri' trebali uputiti u Istanbul dogodio se teroristički napad u blizini stadiona Nogometnog kluba Bešiktaš. Vodstvo Europske stolnoteniske federacije je odgodilo zatim susret za petak, 13. siječnja, ali kako se na Novu godinu dogodio novi teroristički napad u Istanbulu, vodstvo dubrovačkog kluba je odlučilo ne putovati u Istanbul. Zatim je vodstvo Europske stolnoteniske federacije donijelo odluku da se susret ne igra u Turskoj i ostavilo je klubovima da se oni sami dogovore gdje će igrati. Libertas Marinkolor je predložio Bešiktašu da se njihov susret odigra 13. siječnja u Sarajevu što je turski klub odbio te se 'slučaj' ponovno našao na stolu Europske stolnoteniske federacije.

Stolnoteniskom klubu Libertas Marinkolor sam plasman u četvrti krug je već najveći uspjeh u europskim kupovima. Uspješnijeg iz ogleda Bešiktaš - Libertas Marinkolor u idućem krugu čeka ogled s austrijskim SPG Walter Wels. U četvrtfinalu ETTU Cupa se igraju dvije utakmice za razliku od trećeg i četvrtog kruga, gdje o pobjedniku odlučuje samo jedna utakmica. Već se zna kako će pobjednik susreta u Sarajevu prvo ugostiti SPG Walter Wels, a nakon toga ga čeka put u Austriju.

20. travanj 2024 15:40