StoryEditorOCM
OstaloNEVOLJE VESLAČICA I VESLAČA DUBROVAČKOG NEPTUNA

BURA OTPUHALA DIO 70 GODINA STAROG KROVA HANGARA Potreban je novi!

11. siječnja 2017. - 15:42

Upozoravali smo da je krov našeg hangara u lučici Orsan, derutan i potrošen, te da ga je potrebno promijeniti. Potvrdila je to proteklih dana bura, koja je uništila jedan dio krova. Tri ploče od salonita je iščupala i prijetila je opasnost otkrivanja cijelog krova te uništenja regatnih veslačkih brodova unutar hangara. Srećom, brzom reakcijom nas članova kluba, krov je trenutno djelomično saniran, ali mu predstoji, kad prođe ovo loše vrijeme, detaljan pregled i popravak – istaknuli su u Veslačkom klubu Neptun te naglašavaju kako je krov hangara star preko 70 godina i kako je potrebna kompletna rekonstrukcija krova hangara (statičko učvršćenje samog hangara i salijevanje betonske ploče).

Planirani trošak cijele investicije, moglo se čuti, kreće se oko milijun kuna, a iz dubrovačkog kluba ističu da su od Gradske Uprave i resornog Odjela već bili dobili obećanje o zatvaranju financijske konstrukcije za rekonstrukciju krova hangara.

- Nadamo se da ćemo do kraja ljeta ovaj problem u suradnji s Gradom Dubrovnikom riješiti, čime bi se omogućio nesmetan rad više od sto veslačica i veslača, koji i u ovim zimskim danima svakodnevno treniraju - rekli su u Veslačkom klubu Neptun.

16. travanj 2024 17:36