StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

POLUFINALE 'SVETOG VLAHA' U SLICI Hoće li turnir otići preko 200 pogodaka?

5. siječnja 2017. - 22:41

Odigrano je 38 utakmica, postignuto je 197 pogodaka, suci su pokazali 49 žutih i 4 crvena kartona. Šest igrača je zbog dva žuta kartona pauziralo, točnije, jednog tek čeka paauza, a to je Viktor Lekaj, koji zbog drugog žutog kartona neće moći igrati za Fast ffod Riva Slano u utakmici za treće mjesto protiv Cavtata. Zatim, možemo spomenuti kako je u 38 utakmica bilo pet udaraca s 10 metara od čega su 3 realizirana - istaknuo je nakon polufinalnih utakmica Ivo Pavlić, voditelj Zimskog malonogometnog turnira Sveti Vlaho u čijem će finalu igrati Caffe bar Puls i Konoba Koloseum. Caffe bar Puls je u polufinalu s 5:1 dobio Fast ffod Riva Slano, a Konoba Koloseum je sa 6:1 bila bolja od Cavtata.

Posljednje dvije utakmice turnira igraju se u petak, 6. siječnja. Prvo će u Sportskoj dvorani u Gospinom polju s početkom u 17 sati za treće mjesto igrati Fast food Riva Slano i Cavtat, dok veliko finale između Caffe bara Puls i Konobe Koloseum počinje u 18.45 sati. Nakon utakmice za treće mjesto, a prije finala odigrat će se revijalna utakmica veterana. Igrači, koji su u sezoni 1991./92. Prve hrvatske nogometne lige nosili dres Dubrovnika igrat će protiv veterana iz Konavala.

Uoči zadnje dvije utakmice turnira vodeći strijelac je Tomislav Marinović iz Fast fooda Riva Slano, koji je postigao 11 pogodaka. Pogodak manje, deset, učinak je Vlaha Grbešića iz Kalome, a njegov suigrač, Antun Šmanjak je treći strijelac sa 7 pogodaka. Četvrto mjesto s po 6 pogodaka dijele Mato Šimunović i Stjepan Rezo iz Caffe bara Puls te Dominik Gustin iz Caffe bara Laura. Naravno, treba istaknuti kako od spomenutih su Vlaho Grbešić, Antun Šmanjak i Dominik Gustin zaključili nastup na turniru tako da Tomislav Marinović ima veliih pet pogodaka više u odnosu na Mata Šimunovića i Stjepana Reza. Osim najboljeg strijelca turnira nagradit će se po dobrom starom običaju i najbolji vratar te najbolji igrač.

Ukupni nagradni fond turnira je 16.500 kuna. Pobjedniku će pripasti 9.000 kuna, drugoplasiranom 4.5000 kuna, trećeplasiranom 2.000 kuna, a četvrtoplasiranom 1.000 kuna. Caffe bar Puls je dva puta osvajao turnir, 2012. i 2013. godine. Konobi Koloseum je najveći uspjeh drugo mjesto, i to dva puta. Finale je izgubila 2014. i prošle, 2016. godine.

19. travanj 2024 07:38