StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS/ETTU CUP

'PITURI' DONIJELI OČEKIVANU ODLUKU TE PREDLAŽU Ne idemo u Istanbul, nek se igra na neutralnom terenu!

2. siječnja 2017. - 22:40

Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor je donio odluku da neće putovati u Istanbul na ogled s Bešiktašom, susret četvrtog kruga ETTU Cupa, predlaže da se susret odigra, ako već ne može zamjena domaćinstva, na neutralnom terenu te se sad čeka što će odlučiti vodstvo natjecanja. Naravno, razlog zbog čega su 'Pituri' donijeli takvu odluku su posljednji (nažalost sve brojniji) teroristički napadi, koji su se dogodili upravo u Istanbulu.

Libertas Marinkolor je prvi put reagirao nakon napada, koji se dogodio u blizini stadiona Nogometnog kluba Bešiktaš. Bilo je to početkom prosinca, nekoliko dana prije nego su prvi put Miho Simović, Tomislav Japec, Roko Tošić i Neven Juzbašić trebali putovati u Istanbul (16. prosinca 2016.). Tada su iz Gospina polja predložili promjenu domaćinstva, međutim, vodstvo natjecanja je donijelo odluku da će se susret ipak igrati u Istanbulu te donijelo odluku da se on mora odigrati najkasnije u prvoj polovici siječnja 2017. godine. Nakon novog dogovora Libertas Marinkolor je trebao 13. siječnja igrati u Istanbulu, ali nakon novog terorističkog napada u Istanbulu, koji se dogodio na Novu godinu, dubrovački klub je donio odluku kako neće putovati te sad predlaže neutralni teren (spominje se Sarajevo).

Ostaje čekati kakvu će odluku donijeti vodstvo ETTU natjecanja. Podsjetnik, austrijski SPG Linz, koji je trebao biti suparnik Bešiktašu u trećem krugu, također nije želio ići u Istanbul iz istih razloga. Nismo upoznati je li austrijski klub predlagao promjenu domaćinstva ili da se susret odigra na neutralnom terenu. Turski sastav je prošao u četvrti krug bez igre.

25. travanj 2024 18:39