StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

BOŽIĆNI 2016. METKOVIĆ/SENIORSKI Penali rastužili Opuzen, slavi Mostar

29. prosinca 2016. - 22:59

Nije uspjela prošle godine, ali jest ove. HVIDRA Mostar je najbolja momčad seniorskog 24. Božićnog turnira u Metkoviću. Prošle godine je na kraju finala prva čestitala momčadi Vina Pilač Vrgorac, a sad je dočekala da se njoj plješće najviše nakon finala u kojem je dobila Caffe bar Jerry iz Opuzena, i to na kaznene udarce.

I Caffe bar Jerry je napravio korak naprijed u odnosu na prošlu godinu. Tada je bio treći. Nekoliko puta su već igrali u polufinalu, a prvi put ove godine stigli do finala. Iako su se uoči velikog finala veći izgledi za osvajanje turnira davali momčadi HVIDRA Mostar, momčad iz Opuzena je bolje otvorila finale. Povela je s 1:0, a nakon izjednačenja, odigrala nekoliko minuta za čistu peticu, i za to vrijeme uspio postići dva pogotka te imala još jednu sjajnu priliku za pogodak. HVIDRA Mostar je smanjila na 3:2 i to kad je lopta završila u mreži oglasila se sirena i označila kraj prvog poluvremena. Početkom nastavka sjajan udarac iz daljine za 3:3 Franja Delića, ali vrlo brzo još ljepšim pogotkom Ante Babić vraća opuzenski sastav u vodstvo. U 26. minuti Marin Suton je izjednačio na 4:4, a dvije minute poslije doveo prvi put u vodstvo HVIDRA Mostar. Ivan Kvesić je poravnao na 5:5. Kako nije bilo pogodaka do kraja odlučivali su penali.

HVIDRA Mostar je prva stekla prednost, i to u drugoj seriji kada je Haris Skuhan zaustavio udarac Ante Mihaljevića. U četvrtoj seriji je Ivan Utovac obranio udarac Franja Delića te vratio sve na početak, a potom u petoj, posljednjoj seriji Ante Babić nije uspio, točnije, uspio je Haris Skuhan nakon čega je Zvonimir Čavar gađao i pogodio za pobjedu.

Treće mjesto je bez igre pripalo Vina Pilač Idea namještaju iz Vrgorca. Momčad Pizza shop Taj Mahal Dubrovnik nije doputovala na utakmicu. Novčanu nagradu odlučila je uplatiti u humanitarne svrhe.

Najbolji igrač turnira je Ante Babić (Caffe bar Jerry), najboji strijelac s 12 pogodaka Marin Suton (HVIDRA Mostar), a najbolji vratar Haris Skuhan (HVIDRA Mostar), koji je taj laskavi naslov ponio i prošle godine. Najbolje u seniorskom turniru nagradili su Drago Bezer i Nino Šešelj, čelni ljudi Organizacijskog odbora turnira te Katarina Ujdur, zamjenica gradonačelnika grada Metkovića, koja je uručila pobjedniku i ček u iznosu od 40.000 kuna.

Trofej Fair play pripao je momčadi Stakorad iz Mostara, koji im je uručio u ime Hotela i restauranta Villa Neretva, pokrovitelja nagrade, Srećko Ćerlek.

FINALE Caffe bar Jerry Opuzen – HVIDRA Opuzen 5:5/penali 8:9
Suci:
Nikola Tomas (Metković) i Romeo Primorac (Ljubuški)
Strijelac: 1:0 I. Čorluka, 1:1 Delić, 2:1 Mihaljević, 3:1 Babić, 3:2 M. Suton, 3:3 Delić, 4:3 Babić, 4:4 M. Suton, 4:5 M. Suton, 5:5 Kvesić.
Kazneni udarci, prva serija: 6:5 Kvesić, 6:6 L. Suton, druga serija: 6:6 Mihaljević, 6:7 J. Suton, treća serija: 7:7 Sesar (obrana Skuhan), 7:8 M. Suton, četvrta serija: 8:8 A. Čorluka, 8:8 Delić (obrana Utovac), peta serija: 8:8 Babić (obrana Skuhan), 8:9 Čavar.
CAFFE BAR JERRY OPUZEN: Ivan Utovac, Ante Mihaljević, Jure Glasović, Pavo Mikulić, Ante Babić, Ivan Kvesić, Marko Utovac, Ante Čorluka, Ivan Sesar. Trener: Marko Utovac.
HVIDRA MOSTAR: Haris Skuhan, Vladimir Vladisavljević, Josip Sesar, Ivan Drežnjak, Franjo Delić, Zvonimir Čavar, Marin Suton, Luka Suton, Josip Suton. Trener: Damir Mišić.

17. travanj 2024 12:49