StoryEditorOCM
OstaloOVO NEMA NIGDJE NEGO KOD NAS

KAKO JE SUDAC MAJIĆ SAM SEBI POKAZAO CRVENI KARTON 'Pripremi kesu, ja ču nategnut!'

31. prosinca 2016. - 13:21

Prije svega čestitamo protivničkoj momčadi koja je zasluženo izborila finale, ali isto tako moramo ukazati na ovaj teror koji se godinama vrši nad nama i ostalim ekipama. U priloženom Vam dostavljamo sliku kao dokaz onoga što uništava sportski duh i protiv čega se borimo, što se vidi iz priloženog. Ovaj takozvani djelitelj (ne)pravde zove se Matko Majić. Žao nam je da se ovakve stvari događaju i još jednom čestitamo HVIDRI Mostar jer su stvarno zasluženo prošli u finale – napisao je Ante Batina, voditelj momčadi Pizza shop Taj Mahal Dubrovnik nakon poraza u polufinalu 24. Božićnog malonogometnog turnira u Metkoviću od HVIDRA Mostar te uz komentar na izvješće s utakmice stavio poruke koje mu je sudac Matko Majić iz Metkovića poslao uoči utakmice. Nedugo nakon toga nove, koje je dobio od momčadi Motel More Neum, koja za razliku od Pizza shop Taj Mahal Dubrovnik ne igra u seniorskom, već u juniorskom turniru.

Tako je momčadi Motel More Neum sudac Majić napisao: 'Majič (sudac) je ako želite sutra proči, i ako budem ja sudijo. pripremi lisnicu prije utakmice' te 'Majič(sudac) šta čemo? pripremi kesu, ja ču nategnuti, ovi su dobri. zovni me sutra,pa se čujemo'... 'Majič je, ako ja budem sudio protiv Antike, i prođete li dobivam nagradu poslje utakmice...

Te i još neke poruke suca Matka Majića u kojima za 'pošteno' suđenje traži novac glavna su tema nakon polufinalnih utakmica, a uoči završnice, koja se igra večeras u Sportskoj dvorani u Metkoviću. Majić je sudio obje polufinalne utakmice seniorskog turnira, prvo ogled između Caffe bara Jerry Opuzen i Vina Pilač Idea namještaj iz Vrgorca, a nakon toga Pizza shop Taj Mahal Dubrovnik i HVIDRA Mostar. Nakon obje utakmice nije se previše pričalo o sudačkim odlukama.

Škola nogometa Metković, koja je organizator turnira, a nakon saznanja kako je sudac Matko Majić slao poruke sudionicima turnira i tražio novac od njih za 'pošteno' suđenje zatražila je odmah njegovo izuzeće.

- Bez obzira što njegovo suđenje nije utjecalo na rezultate polufinalnih utakmica, a što potvrđuju izjave poraženih momčadi, Matko Majić neće više suditi na našem turniru – istaknuo je Drago Bezer, čelni čovjek organizacije 24. Božićnog turnira.

Matko Majić je potvrdio kako je on napisao poruke, koje su ugledale svjetlo dana. Svojim potezom je naštetio najviše sebi. Nakon odluke organizatora turnira, sad se očekuje i reakcija Hrvatskog nogometnog saveza, točnije, Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog i matičnog Zbora sudaca čiji je Majić član.

18. travanj 2024 11:53