StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE/PRVENSTVO HRVATSKE

PELJEŠČANIN PRVAK Srebro u Metković

19. prosinca 2016. - 12:49

Markica Dodig je osvojio dvije medalje na državnom prvenstvu. Član Metkovića bio je drugi u disciplini bližanje i izbijanje u krug te mu je pripalo srebro, dok je u disciplini pojedinac klasično osvojio brončanu medalju.

Dodig je do naslova državnog doprvaka u disciplini bližanje i izbijanje u krug stigao pobjedama protiv Žarka Živkovića iz Telekoma (28:19), Roka Skorića iz Primoštena (29:21), Ivana Medića iz Slivnice (24:12) te Karla Šabana iz Svetog Jakova (25:24). Za prvo mjesto i naslov prvaka izgubio je od Pelješćanina Antonia Prlaguzića iz Brijeste (na slici), koji nastupa za riječki Vargon, i to s 20:18. Stanko Matković, drugi predstavnik Dubrovačko-neretvanske županije, zauzeo je 13. mjesto.

U disciplini pojedinac klasično Dodig je dobio Pera Čubelu (13:5) i Juru Maglića (10:9), obojicu iz Zrinjevca, a u četvrtfinalu je s 13:4 bio bolji od Stevana Uzelca iz Sloge. U polufinalu je poražen od Darka Bašića iz Vira s 13:9, a nakon toga je zbog ozljede predao susret za treće mjesto protiv Dražena Prolića iz Sinja. Malo nedostajalo da u našu županiju stigne još jedna medalja. Karlo Torbarina, koji nastupa za Omladinac iz Vodovađe, izgubio je u četvrtfinalu od Prolića i to nakon dodatne ruke. Prethodno je bio bolji od Željka Gabelicu iz Jug 2 i Marka Gojevića iz Primoštena. Naslov je osvojio Kristijan Mulac iz Kastava.

Podsjetnik, u disciplinama precizno izbijanje Karlo Torbarina je bio dvanaesti, a u disciplini parovi par Metkovića (Jure Krstičević i Markica Dodig) je zauzeo peto mjesto, a petnaesto par Omladinca iz Vodovađe (Miho Fiorović i Karlo Torbarina). U disciplini precizno izbijanje naslov prvaka osvojio je Mateo Načinović iz riječkog Vargona (Antonio Prlaguzić je bio deseti), a u disciplini parovi najbolji je bio par Pazina (Marino Krizmanić i Valter Ivančić).
 

25. travanj 2024 07:20