StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

POJAS OTIŠAO U AMERIKU Maro nije uspio

18. prosinca 2016. - 13:42

Maro Perak nije uspio. Poražen je na 27. Final fight Championshipu, Noći prvaka, sjajnoj borilačkoj priredbi koja se održala u zagrebačkoj Areni. Dobio ga je osam godina mlađi, 25-godišnji Amerikanac Jeremy Kimball. Bila je to borba za pojas u kategoriji do 93 kilograma. Sve do sredine posljednje treće runde bilo je otvoreno pitanje pobjednika. Perak je do tada imao nekoliko napada, nekoliko puta je rušio Amerikanca, ali ga nije uspio dovršiti. Kad je ostao bez snage, Kimball je krenuo u napad te uspio. Sudac je 16 sekundi prije kraja borbe označio prekid te pobjedu Kimballa, koji je protiv Peraka ostvario svoju 14. pobjedu u svojoj 19. profesionalnoj borbi. Zadnje dvije godine ne zna za poraz. Taj niz se nastavlja i nakon nastupa u Zagrebu. Maru je ovo je bila 33. profesionalna borba. Ostao je na velikih 25 pobjeda. Dobio je prethodne dvije borbe prije nego je ušao u ring s Kimballom.

Želio je Perak pojas FFC prvaka. Jedva je čekao borbu i za nju se dugo pripremao. S druge strane Amerikanac je poznat po nokautu nakon samo 14 sekundi borbe i najavljivao je kako taj rekord namjerava srušiti protiv Peraka, koji je pak preko Amerikanca želio izboriti nastupe u Americi.

U zagrebačkoj Areni, među više od 4.000 gledatelja bilo je i dosta navijača Mara Peraka. U prvim redovima uz ring bili su Lukša Glavinja, Lukša Franković, Željko Raguž, Mato Butijer… Došli su gotovo svi borci Gladiatora. Orsat Zovko, predsjednik FFC-a je na kraju tješio Mara Peraka. Pojas u poluteškoj kategoriji nije stigao u Dubrovnik. Otišao je u Ameriku.

25. travanj 2024 11:52