StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

NOĆ PRVAKA U ZAGREBAČKOJ ARENI Maro Perak želi preko Amerikanca stići do Amerike

17. prosinca 2016. - 09:04

Zagrebačka Arena je rezervirana ove subote za 27. Final fight Championship, 'kodnog imena' Noć prvaka. Nastupit će i Maro Perak, najiskusniji i najuspješniji član dubrovačkog Gladiatora. Borit će se protiv 25-godišnjeg Amerikanca Jeremyja Kimballa. Borba je to za pojas u kategoriji do 93 kilograma.

Kimball je u karijeri imao 18 borbi od kojih je dobio 13. neporažen je zadnje dvije godine. Maro ima iza sebe 14 borbi više od svog suparnika, a u te 32 profesionalne borbe ostvario je čak 25 pobjeda. Zadnje dvije borbe Maro je dobio, prije toga izgubio tri, sve tri na M1 priredbama gdje je njegova borba bila borba večeri (Poljak Marcin Tybura, Estonac Denis Smoldarev i Rus Viktor Nemkov).

- Dolazim po pojas – najavio je Perak, koji je već nastupao na FFC priredbi. Bilo je to u svibnju 2013., a potom je trebao nastupiti i krajem 2014., ali je Nandor Guelmino dva dana prije borbe otkazao nastup. Tada je najiskusniji član Gladiatora nastupao u teškoj kategoriji, a sad je u poluteškoj kategoriji.

- Cijenim Kimballa, ali isto tako znam kako sam bolji od njega u svakom segmentu borbe.

Kimball je imao dva nastupa u FFC-u i u u oba je slavio što ga je i dovelo do borbe za naslov

- Ne razmišljam o njemu nego o svojoj izvedbi – naglasio je Perak te dodao: Vidio sam njegovu zadnju borbu, kao i nekoliko prijašnjih. Vidjet ćemo što će biti, ne mogu sada prognozirati. Spreman sam, susrest će se borci koji se jako brzo kreću i nikad ne znate kakav se udarac može dogoditi. Jedva čekam borbu, već mi je dosta priprema.

Amerikanac je poznat po nokautu nakon samo 14 sekundi borbe.

- Mislim da sam vlasnik najbržeg nokauta u FFC-u i taj rekord namjeravam srušiti – rekao je Kimball na službenoj konferenciji za novinare.

Perak računa preko Amerikanca stići do Amerike.

- Ukoliko budem uspješan te dobijem Kimballa, očekujem kako ću dobiti priliku boriti se i u Americi, točnije, Las Vegasu gdje bi FFC trebao organizirati nekoliko priredbi – naglasio je Perak, koji će ne prije 22 sata. Točnije, tada počinje prva od šest MMA borbi večeri u zagrebačkoj Areni. Perak – Kimball je predzadnja borba FFC 27.

25. travanj 2024 01:55