StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON/PRVENSTVO HRVATSKE

MIA ČERJAN DRŽAVNA PRVAKINJA Na postolju još Barbara te dvije Nike

21. studenog 2016. - 19:20

Sedam dana nakon što je Barbara Janičić osvojila naslov državne prvakinje u konkurenciji kadetkinja, igračica do 15 godina, bila je najbolja u paru igrajući s Irom Misir, članicom Velike Gorice, novo zlato s državnog prvenstva za Badmintonski klub Aedium. Mia Čerjan je mlađe juniorska prvakinja Hrvatske u paru. Uspjeh je potpisala s Ingom Sadaić, članicom Badmintonskog kluba Zagreb Maksimir.

Čerjan je osvojila ukupno tri medalje. U pojedinačnoj konkurenciji je stigla do finala u kojem je poražena od Sadaić. Finale je izborila s tri pobjede. U mješovitim parovima osvojila je brončanu medalju igrajući s Lukom Grubićem iz Međimurja (Čakovec). Nakon uspjeha u četvrtfinalu, Čerjan i Grubić su poraženi od prvih nositelja i kasnijih prvaka, Josipa Meglića i Inge Sadaić, para Zagreb Maksimira.

Članovi Badmintonskog kluba Aedium osvojili su ukupno pet medalja na državnom mlađe kadetskom i mlađe juniorskom prvenstvu Hrvatske, koje se održalo u Čakovcu na kojem je nastupilo 36 natjecatelja u uzrastu do 13 godina iz 9 klubova te 32 natjecatelja iz 7 klubova u uzrastu do 17 godina. Nastupili su natjecatelji iz Bjelovara, Čakovca, Dubrovnika, Koprivnice, Splita, Velike Gorice i Zagreba.

Badmintonski klub Aedium je nastupio sa 7 natjecatelja pod vodstvom trenera Ratka Galjera i Vlaha Čerjana.

U mlađe juniorskoj konkurenciji Barbara Janičić i Nikolina Kabiček su s pobjedom stigle do četvrtfinala nakon čega je Janičić poražena od prve nositeljice, Inge Sadaić, kasnije pobjednice, a Kabiček od treće nositeljice i kasnije osvajačice brončane medalje, Antee Rendulić, članice Medvedgrada 1998., koju je u polufinalu dobila Mia Čerjan. Maris Guca nije uspjela proći osminu finala. U ženskim parovima u kojima je Mia Čerjan osvojila naslov državne prvakinje s tri pobjede, Barbara Janičić je s Irom Misir iz Velike Gorice osvojila brončanu medalju. U polufinalu su Janičić i Misir poražene od Čerjan i Sadaić. Maris Guca i Nikolina Kabiček su s 2:1 izgubile četvrtfinale.

 U uzrastu mlađih kadetkinja Nika Matana i Nika Masle su u konkurenciji ženskih parova osvojile brončanu medalju, dobile u četvrtfinalu, a poražene u polufinalu. U pojedinačnoj konkurenciji Nika Matana je ostvarila jednu pobjedu s kojom je izborila osminu finala. Nika Masle i Marko Janičić nisu uspjeli proći prvu prepreku.

Samo tri kluba su na prvenstvu u Čakovcu osvajala naslove državnog prvaka. U mlađe kadetskoj konkurenciji svih pet zlata su osvojili članovi Badmintonskog kluba Medvedgrad 1998. Zagreb, a u mlađe juniorskom uzrastu četiri zlata za Zagreb Maksimir od čega tri Inga Sadaić, dva za Medvedgrad 1998. Zagreb, a jedno za Aedium Dubrovnik.
 

24. travanj 2024 00:15