StoryEditorOCM
OstaloJUDO

IVANA ŠUTALO EUROPSKA PRVAKINJA Dubrovkinji u čast: 'Lijepa naša Domovino, oj junačka zemljo mila!!!'

13. studenog 2016. - 19:32

Uspjela je! Lijepa naša u Tel Avivu svira se u čast Ivane Šutalo. Dubrovkinja je europska prvakinja. Nije prvi put kako je to uspjela, ali je prvi put pojedinačno. Nema bolje na mlađe seniorskom prvenstvu Europe u kategoriji preko 78 kilograma od judašice Dubrovnika.

Ivana je s tri pobjede na izraelskom tatamiju ispisala povijest. Ostvarila svoj najveći uspjeh te nastavila niz, koji traje od 2012. godine – svake godine medalja (barem jedna) s velikog natjecanja.

Judašica Dubrovnika je iznenadila sve prošle godine kada je na prethodnom mlađe seniorskom prvenstvu Europe, koje je održano u Bratislavi, stigla do finala i osvojila srebro. Godinu dana je pogledavala prema novom Europskom mlađe seniorskom prvenstvu, svi treninzi i nastupi su bili podređeni najvećem ispitu. Svaki test je bio više nego dobar te je Ivana korak po korak bila sve bliže vrhu rang liste. Na kraju je i stigla do vrha te je u Tel Aviv stigla u ulozi prve nositeljice. Tu ulogu je na kraju opravdala.

Ivana je s pobjedama protiv Poljakinje Anne Zalecne u zadnjem krugu kvalifikacija te Ukrajinkom Yelyzavetom Kalaninom u polufinalu osigurala pobjedničko postolje, obje suparnice je dobila iponnom, prvu nakon minute i pol borbe, drugu prije nego je istekla prva minuta, a s trećom pobjedom protiv Turkinje Sebile Akbulut skočila je na najvišu stepenicu pobjedničkom postolja. Skočio je tada od sreće i profesor Željko Đapić, njezin trener. Finale je riješila za samo 33 sekunde!

Pamtit će se subota, 12. studenoga 2016. godine u povijesti dubrovačkog sporta!

24. travanj 2024 16:23