Sport Ostalo

MALI NOGOMET/KUP HRVATSKE - REGIJA JUG

Jedan naš će u polufinale, samo koji?

MALI NOGOMET/KUP HRVATSKE - REGIJA JUG

Prvoligaš Square i drugoligaš Porto Tolero ne igraju u kvalifikacijama Kupa Hrvatske, koji se igra po regijama (četiri regije). Lišeni su toga s obzirom na uspjehe u posljednjih pet sezona. Oba su među dvanaest najuspješnijih klubova te će se u natjecanje uključiti tek u osmini finala, koju će kroz sito i rešeto kvalifikacija pokušati izboriti još dva kluba iz Dubrovačko-neretvanske županije, drugoligaš Duba Konavoska te Cavtat, pobjednik županijskog kupa.

Duba Konavoska i Cavtat su sudionici kvalifikacija, Kupa Hrvatske – regija jug, u kojima još igraju prvoligaš Solin, drugoligaši Crnica, Heroji 2007, Jezera, Hajduk, Torcida, Ustanik i Genius, zatim pobjednici županijskih kupova, Splitsko-dalmatinske županije (UNHSDR) i pobjednik Šibensko-kninske županije (Šibenik ili Primošten). 

Osmorica od njih dvanaest igraju pretkolo, termin je 15. studenoga (jedna utakmica), a četiri sastava su slobodna. Zanimljivo, voljom ždrijeba slobodni su i Duba Konavoska, i Cavtat, i što je još zanimljivo, ždrijeb ih je poslao jedno na drugo u 1. kolu, koje se igra 22. studenoga. Dakle, naša županija će sigurno imati predstavnika u polufinalu kvalifikacija, koje se igra 29. studenoga. Finale Kupa Hrvatske – regija jug igra se 5. prosinca.

Naslov pobjednika brani Split Tommy, koji je u finalu završnog turnira Kupa Hrvatske 2016. u Zagrebu pobijedio FC Nacional sa 4:2. FC Nacional je osvojio Kup 2015., kada je Makarska bila domaćin završnog turnira, i to je u finalu sa 4:0 dobio Squarea, a 2014. u finalu drugog završnog turnira najboljih osam, koji je odigran u Dubrovniku, Split Tommy je bio bolji od Squarea sa 4:3. Prvi završni turnir Kupa Hrvatske s osam sastava odigran je 2013. godine u Kninu kada je u finalu domaćin, Kijevo s 5:3 dobio zagrebačku Uspinjaču.

Split Tommy je najuspješniji klub Kupa Hrvatske s devet trofeja. Među osvajačima je iz naše županije samo Square, koji je bio pobjednik 1998. godine, a koji je ukupno šest puta igrao finale.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Najnovije

Dio Plata jutros bez vode

Dio Plata jutros bez vode
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 22. veljače bez vode će biti dio Plata iznad magistrale (od ulaza u Plat do r...
Dio Plata jutros bez vode