Sport Ostalo

MALI NOGOMET/KUP HRVATSKE - REGIJA JUG

Jedan naš će u polufinale, samo koji?

MALI NOGOMET/KUP HRVATSKE - REGIJA JUG

Prvoligaš Square i drugoligaš Porto Tolero ne igraju u kvalifikacijama Kupa Hrvatske, koji se igra po regijama (četiri regije). Lišeni su toga s obzirom na uspjehe u posljednjih pet sezona. Oba su među dvanaest najuspješnijih klubova te će se u natjecanje uključiti tek u osmini finala, koju će kroz sito i rešeto kvalifikacija pokušati izboriti još dva kluba iz Dubrovačko-neretvanske županije, drugoligaš Duba Konavoska te Cavtat, pobjednik županijskog kupa.

Duba Konavoska i Cavtat su sudionici kvalifikacija, Kupa Hrvatske – regija jug, u kojima još igraju prvoligaš Solin, drugoligaši Crnica, Heroji 2007, Jezera, Hajduk, Torcida, Ustanik i Genius, zatim pobjednici županijskih kupova, Splitsko-dalmatinske županije (UNHSDR) i pobjednik Šibensko-kninske županije (Šibenik ili Primošten). 

Osmorica od njih dvanaest igraju pretkolo, termin je 15. studenoga (jedna utakmica), a četiri sastava su slobodna. Zanimljivo, voljom ždrijeba slobodni su i Duba Konavoska, i Cavtat, i što je još zanimljivo, ždrijeb ih je poslao jedno na drugo u 1. kolu, koje se igra 22. studenoga. Dakle, naša županija će sigurno imati predstavnika u polufinalu kvalifikacija, koje se igra 29. studenoga. Finale Kupa Hrvatske – regija jug igra se 5. prosinca.

Naslov pobjednika brani Split Tommy, koji je u finalu završnog turnira Kupa Hrvatske 2016. u Zagrebu pobijedio FC Nacional sa 4:2. FC Nacional je osvojio Kup 2015., kada je Makarska bila domaćin završnog turnira, i to je u finalu sa 4:0 dobio Squarea, a 2014. u finalu drugog završnog turnira najboljih osam, koji je odigran u Dubrovniku, Split Tommy je bio bolji od Squarea sa 4:3. Prvi završni turnir Kupa Hrvatske s osam sastava odigran je 2013. godine u Kninu kada je u finalu domaćin, Kijevo s 5:3 dobio zagrebačku Uspinjaču.

Split Tommy je najuspješniji klub Kupa Hrvatske s devet trofeja. Među osvajačima je iz naše županije samo Square, koji je bio pobjednik 1998. godine, a koji je ukupno šest puta igrao finale.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije

Danas bez vijećničkih pitanja

Danas bez vijećničkih pitanja
Počela je 14. sjednica Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije. Sjednici nazoči 32 vijećnika. Dnevni red je pr...
Danas bez vijećničkih pitanja

Mokošica dobiva obnovljenu judo dvoranu

Mokošica dobiva obnovljenu judo dvoranu
Radovi na obnovi i uređenju judo dvorane u Mokošici ušli su u samu završnicu. Osim što se ovom investicijom osig...
Mokošica dobiva obnovljenu judo dvoranu