StoryEditorOCM
OstaloBRIDŽ

PROMJENA NA VRHU Prvak s Cipra je drugi u Dubrovniku

4. studenog 2016. - 21:57

Hrvatska je bila peta na prošlogodišnjem, 8. Europskom natjecanju malih federacija u bridžu, koje je održano na Cipru. Estonija je tada bila najbolja. I dok su Estonci priželjkivali u Dubrovniku ponoviti uspjeh, obraniti naslov, Hrvatska je željela biti dosta bolja. Međutim, nakon 17. kola, svatko sa svakim, u dubrovačkom hotelu Importanne Resort, gdje je održano 9. natjecanje, nisu se ispunile želje ni Hrvatske, a ni Estonije.

Mađarska je pobjednik 9. Europskog natjecanja malih federacija u bridžu. Branitelj naslova je na kraju zauzeo drugo mjesto, a Hrvatska je bila šest mjesta slabija nego na prethodnom natjecanju - jedanaesta. Prvenstvo u Dubrovniku, natjecanje je počelo u srijedu, 2. studenoga, okupilo je rekordan broju sudionika – sedamnaest. Uz domaćina te na kraju tri najuspješnije reprezentacije, brončana je Litva, nastupili su još Srbija. Češka, Slovačka, Libanon, Monako, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Cipar, Otok Guernsey, Crna Gora, Luksemburg, San Marino i Albanija.

Vedran Zorić iz Splita te trojica iz Zagreba, Ognjen Staničić, Jurica Carić i Dubravko Diklić, branili su boje Hrvatske. Potonji je rodom iz Konavala, živi i radi u Zagrebu.

Hrvatskoj, točnije Hrvatskom bridž savezu i Bridž klubu Dubrovnik, za utjehu je ostalo priznanje za vrlo organizaciju natjecanja (Yves Aubry, predsjednik Europske bridž lige uručio je plaketu Veliboru Puzoviću, predsjedniku dubrovačkog bridž kluba). Trima najuspješnijim reprezentacijama priznanja je uručila Marijeta Hladilo, pročelnica Dubrovačko-neretvanske županije za obrazovanje, kulturu, znanost i šport.

Završetkom 9. Europskog natjecanja malih federacija ne završavaju dani bridža u Dubrovniku. Iduća dva dana igra se  Otvoreno parsko prvenstvo Hrvatske u bridžu (5. i 6. studenoga u hotelu Importanne Resort). Nastupit će većina natjecatelja s Europskog natjecanja, a najavljen je dolazak velikog broja igrača iz Hrvatske te susjednih zemalja. U nedjelju, 6. studenoga u 14 sati je predviđeno proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

19. travanj 2024 16:14