StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

'PITURI' DOZNALI SUPARNIKA U TREĆEM KRUGU ETTU CUPA Simović: 'Nismo nezadovoljni ždrijebom'

4. studenog 2016. - 13:54

Austrijski SG Stockerau iz Beča bit će suparnik Libertas Marinkoloru u 3. krugu ETTU Cupa. 'Pituri' su gosti. Igra se jedna utakmica. Još se ne zna točan termin. U glavnom gradu Austrije igrat će se 25., 26. ili  27. studenoga.

SG Stockerau je po rejtingu igrača na 19. mjestu u Europi i kao takav je bio slobodan u prva dva kruga ETTU Cupa. Najbolji igrač im je 44-godišnji Kinez s austrijskom putovnicom, Weixing Chen, koji je danas 49. igrač svijeta, a koji je prije deset godina bio TOP 10 igrač svijeta. Drugi reket im je Mađar Janos Jakab, 155. sa svjetske rang liste, koji je 2010. godine bio nadomak ulaska u TOP 50, a treći Austrijanac David Serdaroglu, koji se na svjetskoj rang listi nalazi na 289. mjestu.

- SG Stockerau je bio četvrti nositelj u trećem krugu. Imaju dva jako poznata igrača. Chen, defanzivni igrač, dugo vremena je bio u samom vrhu svjetskog stolnog tenisa te Mađar Jakab. Bez obzira na godine Chena te ozlijede Jakaba, austrijski klub je i dalje favorit. Međutim, nismo nezadovoljni ždrijebom. U razgovoru sa suigračima, mišljenja smo kako Imamo izgleda prvi put proći u četvrti krug ETTU Cupa - istaknuo je Miho Simović, igrač Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor.

'Pituri' su bili slobodni u prvom krugu ETTU Cupa. U drugom su zauzeli drugo mjesto na turniru, kojem su bili domaćini te se plasirali u treći krug. Ukoliko bi uspjeli izboriti plasman u četvrti krug već se zna kako bi tada igrali od 16. do 18. prosinca protiv uspješnijeg iz ogleda u kojem se sastaju turski Bešiktaš JK, peti nositelj trećeg kruga te austrijski SPG Linz. Pobjeda u četvrtom krugu vodi u četvrtfinale, mjesto među osam najboljih u ETTU Cupu. U četvrtom krugu se igra također jedna utakmica, a od četvrtfinala dvije, doma i u gostima (termini prvih utakmica su od 27. do 29. siječnja 2017., a drugih od 10. do 12. veljače 2017. godine).

20. travanj 2024 01:40