StoryEditorOCM
OstaloAMERIČKI NOGOMET

Marko Miletić: Bio je prekrasan osjećaj biti u 'kockicama', stajati na terenu, kad je zasvirala naša himna!

1. studenog 2016. - 14:43

Velika je čast igrati za reprezentaciju, tu nema dileme. Jednostavno bio je prekrasan osjećaj biti u 'kockicama', na terenu, kad je zasvirala naša himna – istaknuo je Marko Miletić, igrač, trener i predsjednik Kluba američkog nogometa Dubrovnik Sharks. Miletić je bio jedan od trojice igrača dubrovačkog kluba, preostala dvojica su Otton Roca i Lujo Domaćin, koji su ispisali povijest američkog nogometa u Hrvatskoj.

Naime, nakon osam godina, koliko je prošlo otkada se beskontaktna verzija američkog nogometa igra u Hrvatskoj, složila se reprezentacija, koja je u Somboru, na drugom izdanju turniru Balkan Bowl, imala svoj prvi službeni nastup.

- Osim ponosa, jer igraš za reprezentaciju, zatim činjenice kako je to ujedno prvi nastup reprezentacije, presretni smo jer smo u debiju ostvarili uspjeh – naglasio je Miletić.

Hrvatska je u svojoj prvoj službenoj utakmici dobila selekciju SAFV-a (reprezentacija Saveza američkog nogometa Vojvodine) s 28:20 nakon čega je poražena od reprezentacije Srbije sa 47:19 te je zauzela na turniru drugo mjesto (Srbija je u prvoj utakmici turnira dobila SAFV sa 40:25 te s dvije pobjede bila pobjednik).

- Savez američkog nogometa Vojvodine i Srbije je napravio vrhunski turnir. Na turniru su se natjecali i mlađi uzrasti. Mi smo nastupili samo u konkurenciji seniora, ali se nadam kako ćemo ubuduće i mi na Balkan Bowlu imati reprezentaciju u svim uzrasnim kategorijama. To je sad svima u klubovima zadatak, okupiti i raditi s mlađima. Kad spominjemo naš klub, činjenicu da smo imali trojicu igrača sudionika povijesnog, prvog nastupa reprezentacije, moram istaknuti kako Dubrovnik Sharks postoji tek dvije godine i četiri mjeseca. Dakle, iako smo tek počeli, učinili smo puno, a poziv nama trojici je potvrda da radimo dobro. Naravno, želimo biti još bolji. Inače, već duže vrijeme se govori o osnivanju balkanske lige, kako u beskontaktnom, tako i u kontaktnom američkom nogometu. To bi trebalo doprinijeti još većem napretku američkog nogometa u Hrvatskoj – zaključio je Miletić.

NA SLICI Trojica igrača Dubrovnik Sharksa u dresu reprezentacije Hrvatske na turniru Balkan Bowls u Somboru - Otton Roca, Marko Miletić i Lujo Domaćin

19. travanj 2024 05:31