StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS/ETTU CUP

NIŠTA SE NE ZNA Zadnje kolo 'para gaće'

30. listopada 2016. - 08:40

Nakon prva dva kola, a uoči posljednjeg, koji se igra u nedjelju, 30. listopada u Sportskoj dvorani u Gospinom polju, ništa se još ne zna. Ni prvak Slovačke, koji je dobio obje utakmice, nije siguran u prolaz u dalnje natjecanje iako dalje idu prva dvojica, a ni izraelski prvak, koji je izgubio obje, nije otpisan. Još ima izgleda da se dokopa drugog mjesta te prođe u treći krug ETTU Cupa.

Libertas Marinkolor? Nakon pobjede u 1. kolu protiv turskog sastava domaćin je imao vodstvo 2:0 u partijama protiv slovačkog, a u trećoj partiji Tomislav Japec je vodio te se činilo kako je sve gotovo, kako 'Pituri' mogu slaviti prolaz u treći krugu. Međutim, nije uspio Japec. Izgubio je. Potom nije uspio ni Roko Tošić. I on je poražen, a na kraju i Miho Simović u petoj odlučujućoj partiji. U drugom susretu 2. kola (novo iznenađenje): turski sastav je dobio izraelski s 3:1 te kad se sve zbrojilo i oduzelo nakon prva dva kola, a uoči posljednjeg trećeg, jedno je sigurno: Libertas Marinkolor prolazi u treći krug ETTU Cupa ako dobije izraelski sastav, a ovisno o rezultatu meča između slovačkog i turskog sastava znat će je li zauzeo prvo ili drugo mjesto. Prvi je ukoliko turski sastav dobije slovački, a ako slovački dobije turski tada je drugi. 

Ukoliko slovački sastav dobije turski, e tada priliku za prolaz ima i izraelski sastav. Treba dobiti Libertas Marinkolor s 3:0. U tom slučaju zatvorit će se krug u kojem će biti Libertas Marinkolor, turski i izraelski sastav, svi će imati pobjedu i dva poraza, a gledajući samo međusobne rezultate njih trojice, pobjedu i poraz. Tada odlučuje razlika dobivenih i izgubljenih partija u međusobnim ogledima. Izraelski sastav bi imao 4:3 u partijama, Libertas Marinkolor 3:3, a turski sastav 3:4.

Najvažnije u cijelo priči za Libertas Marinkolor jest činjenica da sam odlučuje o svojoj sudbini. Susreti posljednjeg, 3. kola igraju se u nedjelju 30. listopada s početkom u 10 sati.

ETTU CUP Skupina 'C', drugi krug
REZULTATI
Subota, 29. listopada, 1. kolo
: Libertas Marinkolor - Istanbul BBSK (Turska) 3:0, Yironi Givatayim (Izrael) – SK Vydrany (Slovačka) 1:3; 2. kolo: Libertas Marinkolor – SK Vydrany 2:3, Istanbul BBSK - Yironi Givatayim 3:1.
POREDAK
1. SK Vydrany
2/0 (6:3), 2. Libertas Marinkolor 1/1 (5:3), 3. Istanbul BBSK 1/1 (3:4), 4. Yironi Givatayim 0/2 (2:6).
RASPORED
Nedjelja, 30. listopada, 3. kolo, 10 sati, stol 1:
Libertas Marinkolor - Yironi Givatayim, stol 2: SK Vydrany - Istanbul BBSK.

23. travanj 2024 13:27