StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET/ PRVA HL

OVO NISMO VIDJELI VIŠE OD 11 GODINA Solin stigao kad je s Lapada krenula bura i mladići u 'crveno-plavom'

25. listopada 2016. - 23:37

Još se za vrijeme prvog poluvremena tražio podatak: kad je Square posljednji put u Prvoj hrvatskoj ligi utrpao gostima deset i više pogodaka. Naime, momčad trenera Marinka Mavrovića je već nakon 14. minuta igre vodila sa 6:0, a 2 minute i 10 sekundi prije kraja prvih 20 minuta Maro Đuraš je pogodio za 7:1. S tim rezultatom se otišlo na odmor. Festival pogodaka otvorio je nakon tri minute i 5 sekundi igre kapetan Hrvoje Cvjetković – silovito, iz daljine, od vratnicu lopta iza leđa vratara Solina Stipe Tomičića.

Square je u zaostaloj utakmici 1. kola Prve hrvatske lige nadigrao Solin sa čak 12:1. Odavno nije bilo tako dobrih akcija domaćina, šahovskih poteza nakon kojih su 'crveno-plavi' ostajali jedan na jedan s vratarom gostiju te u velikom postotku izlazili na kraju kao pobjednici. Do desetke je Square stigao nakon 29 minuta i 45 sekundi igre. Stjepan Rezo je sa zvukom sirene pogodio iz polovice Square za konačnih plus 11. Rezo je postigao ukupno tri pogotka, koliko i Adrijan Micevski. Hrvoje Cvjetković je dva puta tresao mrežu Solina, a po jednom Ivan Ivanković, Denis Hasanović, Borna Tikvica i Maro Đuraš.

Zahvaljujući uvjerljivom uspjehu protiv Solina, činjenici kako je i u prethodne dvije utakmice kod kuće bio uspješan (4:0 protiv Osijek Kelmea te 7:2 protiv Vrgorca),  Square je potisnuo Split Tommy s trećeg mjesta zbog bolje pogodak razlike (Square plus 18, Split Tommy plus 11). Square ima pobjedu manje od FC Nacionala, lidera i prvog favorita, koji je dobio sve četiri utakmice na startu nove sezone te bod manje od Futsal Dinama, koji ima tri pobjede i jedan remi. Square i Split Tommy su treći odnosno četvrti s tri pobjede i jednim porazom. Peto je Novo vrijeme sa 7 bodova...

Momčad Marinka Mavrovića je s tri pobjede u nizu uhvatila zalet, ali tek je sad čekaju prava iskušenja. Prvi veliki ispit ima u idućem 5. kolu kad je gost Futsal Dinama, nakon toga u Gospino polje stiže Split Tommy, a poslije nastupa u Slavonskom Brodu i utakmice s Brodom 035, u goste joj dolazi prvak, FC Nacional.

Odgovor na pitanje s početka glasi: Square je zadnji put postigao deset i više pogodaka u prvenstvenoj prvoligaškoj utakmici 5. ožujka 2005. godine kada je u Gospinom polju s 13:4 dobio Novi Marof u utakmici 18. kola sezone 2004./05.

 

20. travanj 2024 13:52