StoryEditorOCM
OstaloBRIDŽ

DANI BRIDŽA U DUBROVNIKU Prijave stižu sa svih strana

Piše PSD.
24. listopada 2016. - 16:45

Hrvatski bridž savez, Bridž savez Dubrovačko-neretvanske županije i Bridž klub Dubrovnik organiziraju 9. po redu Europsko natjecanje malih federacija u bridžu (ESFG, European Small Federation Games) koje će se održati u Dubrovniku od 1. do 4. studenog u Hotelima Importanne Resorta.

Potvrđen je do danas dolazak 15 reprezentacija: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Albanija, Cipar, Monako, Luksemburg, Mađarska, Estonija, Češka, Slovačka, San Marino, Otok Guernsey i Libanon. Sastavni članovi naše reprezentacije su i Marina Pilipović - Nikica Šver, par koji je ove godine u konkurenciji ženskih parova ostvario povijesni uspjeh i najbolji rezultat hrvatskog bridža osvojivši zlatnu medalju na Olimpijadi bridža u Wroclawu. 

Čitav događaj se prenosi na internetu. Prvenstvo će se oglašavati na službenim internetskim stranicama Europske Bridž Lige i Svjetske Bridž Federacije (EBL i WBF). 

Ceremonija otvaranja će se održati u 17 sati, 1. studenog, u Palači Sponza. Nastupit će folklorni ansambl Linđo. Natjecanje završava u petak, 4. studenog nakon čega će se u 20 sati u Hotelu Neptun proglasiti pobjednik natjecanja i održati ceremonija dodjele nagrada. 

Nakon Europskog natjecanja malih federacija, Hrvatski bridž savez organizira i Otvoreno parsko prvenstvo Hrvatske u bridžu, i to 5. i 6. studenog u Hotelu Neptun. Na Otvorenom parskom prvenstvu Hrvatske će sudjelovati većina natjecatelja s Europskog natjecanja, kao i velik broj igrača iz Hrvatske i susjednih zemalja. U nedjelju, 6. studenog u 14 sati u hotelu Neptun je proglašenje pobjednika i dodjela nagrada. 

Bridž, kao vrhunsku misaonu igru koja je priznata kao sport i od Hrvatskog olimpijskog odbora, igra preko 100 milijuna ljudi različitih dobnih skupina i zanimanja, od učenika i studenata pa do predsjednika država. Bridž je uveden u osnovne i srednje škole kao obavezan/fakultativan predmet u većini europskih zemalja dok je u Hrvatskoj bridž fakultativan predmet na FER-u u Zagrebu kao i u nekoliko srednjih škola. 

Organizaciju natjecanja pomogli su Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, Dubrovački savez športova, Zajednica športa Dubrovačko-neretvanske županije i Društvo prijatelja Dubrovačke starine. 
 

18. travanj 2024 20:31