StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE/DRŽAVNO PRVENSTVO

Neptunaši u četiri 'A' finala!

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
8. listopada 2016. - 00:41

Svih 29 hrvatski klubova nastupa na državnom prvenstvu, koje je u petak, 7. listopada, počelo na regatnoj stazi Jarun u Zagrebu te traje do nedjelje, 9. listopada. Među njima je i dubrovački Neptun, koji pod vodstvom trenera Pava Bečića i Jensa Kapora nastupa s jedanaest posada u konkurenciji kadeta, mlađih juniora te juniora.

- Najveća veslačka manifestacija u Hrvatskoj održava se u prekrasnom ozračju nakon osvajanja dvije medalje naših veslača na Olimpijskim igrama u Riju. Braća Sinković iz dvojca na pariće i Damir Martin iz samca doslovno se ne mogu obraniti od svih veslača i veslačkih djelatnika, koji se žele rukovati, slikati, popričati s njima te još jednom čuti njihove doživljaje s Olimpijskih igara – rekao je Maro Kapović, tajnik Veslačkog kluba Neptun.

Prvog dana državnog prvenstva održane su kvalifikacije za ulazak u finala u svim disciplinama u kojima je prijavljeno više od sedam posada.

- Redom, Josip Savić je u samcu, kadeti, bio prvi u svojoj kvalifikacijskoj utrci te se izravno plasirao u polufinale. Veslat će za 'A' finale u subotu popodne. Tu su prijavljene ukupno 34 posade. Zatim, dvojac na pariće kadeta (Marko Sršen i Erik Holer) su u svojoj kvalifikacijskoj utrci bili četvrti te će priliku za ulazak u polufinale tražiti u subotu prijepodne u repasažu. Toni Perović je u konkurenciji juniora, u skifu, bio četvrti u svojoj skupini te se plasirao u finale 'B'. U subotu ujutro će veslati za poredak od 7. do 14. mjesta. Renato Špilar je u samcu lakih juniora bio treći u svojoj skupini te se plasirao u 'A' finale. Laki juniori su veslači koji ne prelaze 67,5 kilograma po pravilima Svjetske veslačke federacije. Toni Crnjak je u juniorima, u skifu, bio drugi u svojoj skupini te se kao i Špilar plasirao u 'A' finale. Ovo je uistinu veliki uspjeh budući je konkurencija izuzetna. Prijavljeno je 20 posada. Plasman u 'A' finale izborio je i dvojac na pariće juniora (Mato Tikvica i Patrik Papac), i to trećim mjestom u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Četverac na pariće mlađih juniora (Pero Kukuljica, Vlaho Đivanović, Luka Grubišić i Lovro Čondrić) je osigurala izravan plasman u 'A' finale. Dakle, nakon prvog dana imamo četiri posade koje će se u 'A' finalima boriti se za medalju – naglasio je Kapović.

Sva četiri 'A' finala u kojima nastupaju Neptunaši na programu su u subotu prijepodne, od 9 do 12 sati.

20. travanj 2024 06:00