StoryEditorOCM
OstaloHUMANITARNA AUKCIJA U SKLOPU ZAVRŠNICE NOGOMETNOG TURNIRA NA MALE BARICE 'LIBERTAS KUP'

Dođi na Libertas kup, uključi se i pomogni Anti, Neviu...

4. listopada 2016. - 14:50

Uspjeli su prošle godine te najavili kako će i ove godine organizirati humanitarnu akciju. Organizatori nogometnog turnira na male barice Libertas kup, Udruga Dubrovnik kup i tvrtka Frontin Dubrovnik, uspješnom akcijom su prošle godine kupili električni automobil te tako pomogli našem sugrađaninu Predragu Kasumoviću, a ove godine su odlučili pomoći Anti Joviću, Neviu Krešiću te Društvu distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize te ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko-neretvanske županije.

Tijekom utakmica ovogodišnjeg turnira, tako će biti i večeras za vrijeme finalnog dana, skupljaju se prilozi, svatko se može uključiti te svojim prilogom pomoći akciju (kutije su postavljene uz teren s umjetnom travom u Uvali Lapad gdje se igra turnir), a osim toga organizatori turnira će između utakmice za treće mjesto te velikog finala održati, kao i prošle godine, aukciju raznih sportskih predmeta.

- Prikupili smo veliki broj sportskih predmeta, od kojih će se dio naći na aukciji prije finala – istaknuli su.

Popis sportskih predmeta je uistinu dugačak. Na aukciji će se naći dresovi poznatih nogometaša, i to dres Arsenala Pera Mertesackera, dresovi njemačkih reprezentativaca, Tonija Kroosa i Marca Reusa, zatim hrvatskih reprezentativaca, Luke Modrića, Ivana Perišića i Marija Mandžukića, bit će tu još jedan dres Ivana Perišića s potpisima svih igrača hrvatske reprezentacije. Naći će se na aukciji dresovi hrvatskih rukometnih reprezentativaca, Domagoja Duvnjaka, Marka Kopljara, Ivana Stevanovića i Igora Vorija, košarkaški dresovi Dražena Petrovića, Bojana Bogdanovića, Kruna Simona i Alessandra Gentilea. Automobilist Niko Pulić je potpisao svoju kacigu, skijaš Ivica Kostelić svoju. Moći će se licitirati i za dresove tenisača, Marina Čilića i Marcosa Bagdatisa čiji je reket također na popisu predmeta.

U akciju su se uključili i uspješni dubrovački sportaši te će se moći kupiti dresovi košarkaša, Nikše Prkačina i Ante Tomića, nogometaša, Srđana Lakića i Srđana Andrića, malonogometaša, Darija Marinovića… Bit će na aukciji lopta s potpisima igrača aktualnog europskog i hrvatskog vaterpolskog prvaka, igrača Jug Croatia osiguranja, zatim nogometna lopta s potpisom hrvatskih reprezentativaca, rukometna lopta također s potpisima hrvatskih reprezentativaca, vaterpolska lopta s potpisima osvajača srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru…

Prošle godine su se iskazali mnogi te je humanitarna akcija bila uspješna. Nitko ne sumnja kako će tako biti i večeras. Program u Uvali Lapad u utorak, 4. listopada, počinje u 19 sati utakmicom za treće mjesto između PGM Raguse i Beach bar Cool Caffe bara Leonardo. U 20 sati je humanitarna aukcija, a veliko finale između Taj Mahal Lero i Dustra ogranak Kaštela zakazano je u 21.30 sati.

25. travanj 2024 02:24