StoryEditorOCM
OstaloNOGOMETNI TURNIR NA MALE BARICE 'LIBERTAS KUP'

VELIKO FINALE Taj Mahal Lero skinuo krunu s glave PGM Ragusi, Kaštelani ponovno u finalu

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
3. listopada 2016. - 23:53

PGM Ragusa nije uspjela obraniti naslov pobjednika nogometnog turnira na male barice, Libertas kup. Zapela je u polufinalu, točnije, zaustavio je Taj Mahal Lero. Hasan Kacić, Denis Hasanović, Vlaho Grbešić, Ante Daničić, Admir Bijedić, Denis Kočić i Joško Atijas su bili bolji te će igrati u velikom finalu, koje je u Uvali Lapad na rasporedu u utorak, 4. listopada s početkom u 21.30 sati. Suparnik u finalu bit će im Dustra ogranak Kaštela, koja je u drugom polufinalu nadigrala Beach bar Cool Caffe bar Leonardo. Dustra ogranak Kaštela prošle godine je nastupala pod imenom Bony Pony Kaštela te nije bila uspješna u finalu. Izgubila je od PGM raguse.

Ulog u ovogodšnjem finalu je uistinu velik: pobjedniku će pripasti čak 200.000 kuna, dok će poraženi dobiti četiri puta manje (50.000 kuna).

Kiša je, nažalost, pokvarila i polufinalni dan na turniru Libertas kup. Počela je padati pola sata prije početka prve utakmice. Ogled između PGM Raguse i Taj Mahal Lero pratio se pod kišobranima. Branitelj naslova je prvi 'pokisnuo'. Joško Atijas je naciljao u 9. minuti za vodstvo Taj Mahal Lero. U završnici prvog poluvremena izjednačila je PGM Ragusa (Darko Milanović). U nastavku, nastavak 'šahovske partije'. PGM Ragusa je imala više loptu u svom posjedu, Taj Mahal Lero se branio i čekao pogrešku branitelja naslova. Dočekao je to u 30. minuti kada je precizan bio Hasan Kacić. Kako ovaj put PGM Ragusa, koja je napadala, pritiskala, nije uspjela postići drugi pogodak, ostala je bez finala. Doživjela je prvi poraz u Dubrovniku u dvije godine te će posljednjeg dana turnira igrati za treće mjesto.

U drugom polufinalu Dustra ogranak Kaštela je povela pogotkom Tonija Kovačevića. Gotovo dvadeset minuta Beach bar Cool Caffe bar Leonardo je lovio izjednačenje, ali nakon (prva) dva pogotka Matije Babića, te vodstva 3:0, sve je bilo jasno. Babić je na kraju postigao još dva pogotka, ukupno četiri te je sad na učinku od šest pogodaka. Baldo Cicijelj vodi sa sedam, ali je igrač Caffe bar Antika zaključio nastup na turniru. Babića još čeka veliko finale. Tu je još Darko Milanović (PGM Ragusa), koji je također postigao šest pogodaka, a koji igra utakmicu za treće mjesto. Zatim blizu je i Valerije Jurić (Beach bar Cool Caffe bar Leonardo) s 5 pogodaka. I njega čeka utakmica za treće mjesto....

POLUFINALNI DAN LIBERTAS KUPA
Taj Mahal Lero - PGM Ragusa 2:1
Suci:
Neven Tomičić i Boris Raič.
Strijelci: 1:0 Atijas (9), 1:1 Milanović (14), 2:1 Kacić (30).
TAJ MAHAL LERO: Hasan Kacić (1), Joško Atijas (1), Vlaho Grbešić, Denis Kočić, Admir Bijedić, Denis Hasanović, Ante Daničić.
PGM RAGUSA: Dražen Ćavar, Armando Kajfeš, Dino Bundevica, Darko Milanović (1), Vladimir Džombić, Mihajlo Trnjak, Ivan Ivanković, Igor Mirković, Đorđe Kaurin.

Dustra ogranak Kaštela - Beach bar Cool Caffe bar Leonardo 6:0
Suci:
Božidar Butigan i Bartul Vukojević.
Strijelci: 1:0 Kovačević (8), 2:0 Babić (26), 3:0 Babić (30), 4:0 Duvnjak (34), 5:0 Babić (37), 6:0 Babić (40)
DUSTRA OGRANAK KAŠTELA: Ante Radman, Joško Sunara, Robert Vinko Pavičić, Mate Muselin, Božo Duvnjak (1), Toni Kovačević (1), Matija Babić (4), Ante Cvitanović, Toni Legčević.
BEACH BAR COOL CAFFE BAR LEONARDO: Hrvoje Juras, Davor Jezidžić, Ante Đikić, Andrija Bogdanović, Valerije Jurić, Mirko Jurjević, Saša Subotić, Duško Martinac.

FINALNI DAN Utorak, 4. listopada
19 sati / utakmica za treće mjesto:
PGM Ragusa - Beach bar Cool Caffe bar Leonardo
20 sati: humanitarna aukcija
21.30 sati / finale: Taj Mahal Lero - Dustra ogranak Kaštela

25. travanj 2024 08:44