StoryEditorOCM
OstaloNOGOMETNI TURNIR NA MALE BARICE 'LIBERTAS KUP'

ČETVRTFINALNI DAN Prošlogodišnji finalisti u polufinalu po suhom, Taj Mahal Lero po pljusku...

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
3. listopada 2016. - 03:24

Dugo se, baš dugo vijećalo na terenu s umjetnom travom u Uvali Lapad, hoće li se igrati ili ne. Naime, kiša, koja je padala i padala poslijepodne, stvorila je problem, međutim, kako su organizatori poduzeli sve kako bi se stekli uvjeti nakon što je prestala padati (čak su nabavili teniske sa čepovima za sudionike), suci Bartul Vukojević i Božidar Bobo Butigan su mogli označiti početak četvrtfinalne večeri nogometnog turnira na male barice, 'Libertas kup'.

Polufinale je prvi izborio branitelj naslova. PGM Ragusa je povela sa čak 7:0 protiv Nautike restorani, koja je s tri pogotka uspjela ublažiti poraz, ali ne i spriječiti ispadanje iz igre za naslovom pobjednika. Igor Mirković i Dražen Čavar su postigli po jedan pogodak, Darko Milanović dva, a Vladimir Džombić tri za PGM Ragusu, dok su strijelci za Nautika restorani bili Ivan Ljubišić, Hrvoje Bogdanović i Josip Tomičić.

U drugoj utakmici 'filijala' (Dustra ogranak Kaštela) izbacila je 'centralu' (DUSTRA). Toni Kokanović je bio strijelac za DUSTRA, tim pogotkom je rezultat izjednačen na 1:1, a Božo Duvnjak je pogodio za Dustra ogranak Kaštela, prošlogodišnjeg finalistu (tada pod imenom Bony Pony Kaštela), koji je bio uspješan na penale. Dustra – Dustra ogranak Kaštela 3:4 pisalo je na semaforu nakon penala.

PGM Ragusa će u polufinalu igrati protiv Taj Mahal Lero, koji je na penale izbacio Caffe bar Mirakul, koji je dugo vodio (Mislav Glavinić), sve do dvije minute i 45 sekundi prije kraja. Tada je Taj Mahal Lero izjednačio (Ante Daničić), a kako nije bilo više pogodaka, odlučivali su penali. Hasan Kacič i Ado Bijedić nisu pogriješili, s druge strane dva neuspješna pokušaja (prvo je Ante Kovačić pogodio stativu, potom nije bio precizan Pero Vuličević) te se posljednja, treća serija penala nije ni trebala izvoditi... Tijekom utakmice počela je padati kiša. Potom se 'nebo otvorilo'. Po pljusku se utakmica odigrala do kraja.

Dustra ogranak Kaštela će za finale igrati protiv Beach bara Cool Caffe bar Leonardo, koji je s 3:2 dobio Caffe bar Antiku. Beach bar Cool Caffe bar Leonardo, sastav sastavljen od prvoligaških igrača malog nogometa (klubova sa splitskog područja), vrlo brzo je poveo s 3:0. Potom je krenula Caffe bar Antika. Do poluvremena je postigla jedan pogodak (Sandro Salacan), nakon prvog pogotka se ispromašivala, a početkom nastavka uspjela i drugi put prevariti obranu suparnika (Mateo Vodopić). Međutim, nije uspjela i treći put... Padala je kiša i tijekom posljednje utakmice četvrtfinala. Pogotke za Beach bar Cool Caffe bar Leonardo postgli su Saša Subotić, Valerije Jurić i Duško Martinac.

Zadnja dva četvrtfinala sudili su Neven Tomičić i Boris Raič.

TOP(NIK)
Baldo Cicijelj
je sa 7 pogodaka i dalje vodeći strijelac turnira, međutim, zaključio je nastup s Caffe barom Antika. Drugo mjesto dijele s 5 pogodaka Valerije Jurić (Beach bar Cool Caffe bar Leonardo) i Darko Milanović (PGM Ragusa). Jurić i Milanović su u polufinalu. Dakle, obojica mogu igrati još dvije utakmice.... Vladimir Džombić (PGM Ragusa) je postigao 4 pogotka. Najbolji strijelac turnira će biti nagrađen s 5.000 kuna. Toliko će dobiti i najbolji igrač turnira.

PODIJELJENO 20.000 KUNA, KVARTET NAJBOLJIH DIJELI 280.000 KUNA
Poražene momčadi u četvrtfinalu su osvojile po 5.000 kuna, dok su pobjednici osigurali najmanje duplo (toliko će dobiti četvrtoplasirani sastav). Treće mjesto vrijedi 20.000 kuna, drugo 50.000 kuna, dok će pobjednik na računu imati čak 200.000 kuna.

SEMAFOR
Četvrtfinala, nedjelja, 2. listopada:
PGM Ragusa - Nautika restorani 7:3, Dustra - Dustra ogranak Kaštela 1:1 /penali 3:4, Caffe bar Mirakul - Taj Mahal Lero 1:1 /penali 1:3, Caffe bar Antika - Beach bar Cool Caffe bar Leonardo 2:3.

RASPORED DO KRAJA: POLUFINALA U PONEDJELJAK, PRVO U 20, A DRUGO U 21 SAT
Polufinala se igraju u ponedjeljak, 3. listopada (PGM Ragusa u polufinalu u 20 sati igra protiv Taj Mahal Lero, dok Dustra ogranak Kaštela i Beach bar Cool Caffe bar Leonardo za finale igraju od 21 sat). Finalna večer je u utorak, 4. listopada (19 sati utakmica za treće mjesto, 20 sati humanitarna aukcija, a u 21.30 sati je početak velikog finala).

20. travanj 2024 07:09