StoryEditorOCM
OstaloUSPJEH JUDAŠICE DUBROVNIKA

Brončana Ivana Šutalo: 'Sretna sam jer je ovo moja prva medalja na jednom IJF-ovom Grand Prix-u'

25. rujna 2016. - 21:56

Ivana Šutalo osvojila je broncu u kategoriji preko 78 kilograma na IJF Judo Grand Prix-u u Zagrebu, prvom velikom svjetskom judo natjecanju nakon Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Zagrebački turnir okupio je više od 229 judoka iz 31 države.

Judašica Dubrovnika nastup u Zagrebu počela je porazom od Sandre Jablonskyte, reprezentativke Litve. Potom je dobila Ivanu Marinić na wazari, a u borbi za treće mjesto ipponom Milicu Žabić iz Srbije.

- Sretna sam jer je ovo moja prva medalja na jednom IJF-ovom Grand Prix-u, i uz to je ostvarena na domaćem terenu - istaknula je 21-godišnja Dubrovkinja, koja će početkom listopada nastupiti na Europskom seniorskom kupu u Beogradu, a potom je početkom studenog čeka Europsko mlađe seniorsko prvenstvo do 23 godine u Tel Avivu.

Šutalo je prošle godine bila uspješna na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu do 23 godine, koje je održano u Bratislavi. Osvojila je tada srebrnu medalju što joj je donijelo novi, peti uzastopni naslov najbolje sportašice Grada Dubrovnika u tradicionalnom izboru Dubrovačkog saveza športova.

- Treba težiti boljem – naglasila je Šutalo u najavi novog nastupa na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu.

18. travanj 2024 22:24