StoryEditorOCM
OstaloSTON WALL MARATHON

Opet u utrci rekreativaca nitko nije uhvatio Zeca

19. rujna 2016. - 11:37

Ivan Zec iz Metkovića, koji nastupa za Atletski klub Dubrovnik, opet je bio najbrži u utrci rekreativaca (4 kilometra), koja se održava u sklopu Stonskog maratona, jedinog maratona u svijetu koji se djelomično trči po starim fortifikacijskim zidinama. U konkurenciji žena najbrža u utrci rekreativaca bila je Vilma Lindstrom iz Švedske, koja je u ukupnom poretku zauzela deveto mjesto. Srebro je pripalo Šveđaninu Samuelu Lindstromu, a bronca Luki Šari. U ženskoj konkurenciji srebro je osvojila Ana Car iz Hrvatske, a broncu Litavka, Daive Minkeviciene.

Ovogodišnje, deveto izdanje Ston Wall Marathona, sportsko-turističkog događaja, koji je pokrenut 2008. od nekolicine atletičara entuzijasta, startao je u 7 sati i 37 minuta.

- Maratonska je staza naporna, ali dobro osmišljena. Najteži dio, Stonske zidine, trče se na samom početku, nakon laganog prvog kilometra. Nakon zidina i prolaska kroz Ston, trči se do Broca, Kobaša, zatim natrag do Stona te potom do okreta u Dubi Stonskoj odakle ostaje još sedam kilometara do ulaska u cilj u centru Stona - istaknuli su organizatori.

U utrci na 15 kilometara najbrži je bio Ante Živković, Metkovac u dresu Atletskog kluba Dubrovnik. Treći je ciljem prošao Dubrovčanin Enis Hrustić. Srebro je osvojio Britanac Nick Shasha. U konkurenciji atletičarki zlato na 15 kilometara osvojila je Hendrike Hatzmann iz Njemačke, druga je bila Biljana Taslak iz Hrvatske, a treća Irena Malinsky iz Austrije.

Za ovogodišnji maraton se prijavilo 139 natjecatelja od kojih je 26 trčalo maraton (42,195 kilometara).

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Zagrepčanka s korčulanskom adresom, Maja Bonačić, koja je 42195 metara istrčala za četiri sata, 32 minute i 32 sekunde. Srebro i bronca otišle su u Njemačku. Druga je bila Uli Baars s vremenom 4:47,25, a treća Irmtraud Windisch s vremenom 5:23,29. Najbrži je bio Španjolac Antoni Puig Izquierdo s vremenom od tri sata, 24 minute i 33 sekunde. I u muškoj konkurenciji su srebro i bronca otišli u ist državu - Poljsku. Daniel Gajosje je bio drugi (3:44:58), a treći Michael Kiecon (3:53:33). Splićanin Željko Bradarić, koji je pobjeđivao na stonskom maratonu, i ovaj put je bio najbrži Hrvat. S vremenom 4 sata, 12 minuta i 13 sekundi zauzeo je šesto mjesto.

Na devetom izdanju stonskog maratona nastupili su natjecatelji iz Njemačke, Austrije, Poljske, Luksemburga, Švedske, Španjolske, Japana, Velike Britanije, BiH, SAD-a, Litve, Norveške, Indije, Italije, Slovačke i Hrvatske.

20. travanj 2024 05:47