StoryEditorOCM
AutomobilizamPRVENSTVO HRVATSKE U AUTOMOBILIZMU NA BRDSKIM STAZAMA

DRAMA UOČI ODLUČUJUĆE UTRKE NA STAZI KOMOLAC - BRGAT Dubrovnik Racing, organizator utrke, objavio prijave, a na njoj nema najvećeg konkurenta Župe dubrovačke, Čikor kaže: 'Nema je, jer nisu dostavili prijavu!'

2. listopada 2019. - 18:29
Je li istina da prijava Auto kluba Župa dubrovačka nije stigla na adresu Auto kluba Dubrovnik Racing, organizatora posljednje brdske utrke prvenstva Hrvatske 20. Međunarodne Nagrade Dubrovnika – Memorijal Željko Đuratović, koja odlučuje između ostalog o klupskom prvaku Hrvatske na brdu (Župa dubrovačka ili Dubrovnik Racing), državnom prvaku u kategoriji I (Domagoj Pereković iz Zanatlije ili Dejan Dimitrijević iz Velike Gorice), te u grupama N (Đivo Franić ili Maroje Batina, obojica članovi Dubrovnik Racinga) i A (Niko Pulić iz Dubrovnik Racinga ili Mario Barović iz Župe dubrovačke)? Je li to znači kako je Župa dubrovačka odustala od nastupa na posljednjoj utrci te se nastavlja dominacija Dubrovnik Racinga?

- Mi nismo dobili prijavu Auto kluba Župa dubrovačka do roka, koji se zna. Naša utrka je međunarodna, i kao takva se održava po pravilima FIA-e, a pravila kažu da prijava za našu utrku mora biti dostupna organizatoru sedam dana prije natjecanja. Obaveza organizatora je 72 sata prije natjecanja objavit listu prijava na stranicama Saveza što smo jučer i učinili. Ukupno 83 prijave su došle do petka, 27. rujna, do 24 sata. Na stranicama Saveza je bilo istaknuto kako oni koji šalju prijavu poštom moraju kopiju iste dostaviti na mail – istaknuo je Dubravko Čikor, predsjednik Auto kluba Dubrovnik Racing.

- Nismo mi izmislili pravila. Ne održava se prvenstvo po pravilima Auto kluba Dubrovnik Racing. Činjenica je da njihova prijava nije stigla. Evo, tu su vam pravila, te sad neka svi sami donesu zaključak – govori Čikor.

Napominje kako će ipak konačnu odluku donijeti žiri natjecanja, a u njemu sjede Ivica Pivčević, član splitskog SAK-a, Berislav Čegelj, član Auto kluba INA Delta Zagreb te Pero Radonjić iz Auto moto saveza Crne Gore.

- Ako ih žiri slučajno uvrsti na startnu listu utrke, Auto klub Dubrovnik Racing ima pravo uložit apel po članicima ISC 3.9.1, zatim 3.9.2, 3.9.3, 3.11.1, 3.11.2 i 3.12.1 te članicima FIA brdskog prvenstva Europe 9.4 i 9.5, koji su identični. Neka javnost zna da je jedina prednost organizatora utrke da ima uvid u sve prijave prije utrke. Ne krijemo kako smo željeli da naš Niko Pulić vozi u istoj klasi u kojoj bi vozio Mario Barović, član Župe dubrovačke, a sve kako bi u izravnom dvoboju njih dvojica odlučila tko je prvak u grupi A. Auto klub Župa dubrovačka je to znala, ali se zaigrala s prijavom. Mi smo listu prijava objavili. Nema na njoj Župe dubrovačke. Da svima bude jasno, sad je srijeda, 2. listopada, oko 16 sati, a njihove prijave još nema. Međutim, i da je sad došla, kasno je jer mi kao organizator smo morali objavit listu prijava u utorak, 1. listopada, do 14 sati. Sad nek žiri odlučuje ako Župa dubrovačka uloži žalbu. Mi kao klub, organizator, nismo dobili njihovu prijavu na vrijeme. Mi smo sve što smo morali napraviti smo napravili – naglasio je Čikor.

Župa dubrovačka uoči zadnje utrke sezone ima 8,5 bodova prednosti u odnosu na Dubrovnik Racing u borbi za naslov klupskog prvaka, dok Pulić ima 21,5 bod prednosti ispred Barovića u borbi za naslov prvaka grupe A, ali letećem Konavljaninu se briše najslabiji rezultat ukoliko završi posljednju utrku sezone, ne i Baroviću.

Jubilarna 20. Nagrada Dubrovnika – Memorijal Željko Đuratović vozi se u nedjelju, 6. listopada na stazi Komolac - Brgat. Treninzi su dan prije, prvo, naravno, verifikacija vozila te tehnički prijem. Sve počinje u subotu, 5. listopada, u 8 sati.
24. travanj 2024 10:26