StoryEditorOCM
Automobilizam17. NAGRADA RAGUSA RACINGA

KRONOMETAR U BANIĆIMA Kišni majstori: Demarija, Jurasić i Žmirak!

27. svibnja 2019. - 00:08
Nekoliko kapi kiše za vrijeme službenih treninga, kišobran je rijetko tko otvarao, međutim, za vrijeme sve tri vožnje trećeg natjecanja sezone u disciplini kronometar bez kišobrana se nije moglo. Po takvom vremenu na stazi u Poslovnoj zoni u Banićima održana je 17. Nagrada Ragusa Racinga.

- Startalo je 50 natjecatelja iz 16 klubova. Slavio je Nenad Demarija iz Auto kluba Pula Rovinj, drugi je bio Dean Jurasić iz Istra racing teama Pazin, dok je treće mjesto zauzeo član Ragusa Racinga, Đuro Žmirak. Klupski prvi je bio Istra racing team Pazin, koji je bio vodeći nakon prethodna dva natjecanja. Klupski druga je u Banićima Ragusa Racing, domaćin natjecanja - istaknuo je Dragan Serden, predsjednik HAKS-ovog Odbora za autosport.

Trojica prvoplasiranih nakon prva dva kronometra sezone - Dejan Kopajtić (AK Rijeka), Bojan Krota (Buzet Autosport) i Lovro Badurina (KK Rijeka) - nisu stigla u Baniće što je išlo na ruku Jurasiću, pobjedniku drugog natjecanja u Plomin Luci, koji je sad drugim mjestom u Banićima preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.

Ukupno je pet natjecanja u kronometru ove sezone. Iduće je u Zagrebu 21. rujna, a posljednje peto mjesec dana poslije na Grobniku. Naslov brani Dejan Kopajtić.
20. travanj 2024 00:50