StoryEditorOCM
AutomobilizamPRVI AUTO SLALOM SEZONE - 17. NAGRADA RAGUSA RACINGA U BANIĆIMA

KAKO JE ZAKLJUČIO 2018., TAKO JE POČEO 2019. GODINU Barović u obje vožnje najbrži, a obje je ostvario u tisućinku sekunde isto vrijeme!

25. svibnja 2019. - 21:54
Ne možeš vjerovati. Ukupni pobjednik, koji je u obje vožnje bio najbrži, u obje vožnje je ostvario u tisućinku isto vrijeme. Marijo Barović je pobjednik prvog autoslaloma prvenstva Hrvatske u 2019. godini, 17. Nagrade Ragusa Racinga. U obje vožnje je član Auto kluba Župa dubrovačka stazu u poslovnoj zoni u Banićima savladao za minuti i 27,696 sekundi!

Auto klub Ragusa Racing je u Dubrovačkom primorju domaćin ovog vikenda ne samo prvog autoslaloma sezone prvenstva Hrvatske, već će 24 sata poslije, u nedjelju, 26. svibnja, na istom mjestu prirediti treće natjecanje u kronometar vožnji prvenstva Hrvatske ove sezone (prva dva od ukupno pet održana su u travnju u Istri), ali i natjecanje u kartingu koje se boduje za Prvenstvo regije Jug.

Na autoslalomu je ove subote nastupilo četrdeset vozača iz jedanaest klubova. Drugo mjesto je zauzeo Nenad Damarija (Pula Rovinj), dok je treći bio Nikola Violić (Ragusa Racing).

- Za nastup u najmlađoj disciplini domaćeg prvenstva - kronometru - prijavilo se 57 vozača. Plus vozit će u nedjelju i 14 kartingaša. Dva kruga staze čini jednu bodovnu vožnju, a za konačni se rezultat boduju tri vožnje. Prva vožnja je u 13 sati. Treninzi počinju u 11 sati, a od 8 sati je verifikacija i prijem - rekao je Dragan Serden, predsjednik HAKS-ovog Odbora za autosport.

- Što se tiče autoslaloma, sve je proteklo u najboljem redu - naglasio je Serden.

Barović je prošle godine sezonu počeo pobjedom i završio pobjedom. Točnije, bio je najbrži na četiri od ukupno pet utrka te je na uvjerljiv način stigao do naslova prvaka Hrvatske u autoslalomu. Doprvak je 2018. bio Nenad Demarija, a treći Igor Bogović iz SAK Samobor, kluba koji je podigao pokal klupskog prvaka Hrvatske (Župa dubrovačka četvrta, Ragusa Racing sedma, Dubrovnik Racing dvanaesti, a Racing Team Ploče devetnesto).

Slavljem u autoslalomu prošle godine Barović je stigao u karijeri do naslova državnog prvaka u trećoj disciplini. Naime, prethodno je bio najbolji na krugu te kronometru. Barović je vlasnik do danas ukupno pet naslova državnog prvaka. Tri puta je bio prvak na krugu, treći put 2017. zbog čega je dobio Zlatnu kacigu, ali te iste godine i krunu najuspješnijeg automobiliste sezone budući je osim naslova državnog prvaka na krugu u grupi '1' bio i državni prvak u kronometru.
19. travanj 2024 22:55