StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTOMOBILIZAM

13. NAGRADA SKRADINA Juri Dubrovnik Racing, a za njim hita Župa dubrovačka

20. svibnja 2019. - 15:00
Dubrovnik Racing je osvojio Sljeme prije sedam dana, a sad i Skradin. Aktualni prvak je opet bio najbolji, a opet je prva do njega bila Župa dubrovačka. Ovaj put je treće mjesto u poretku klubova nije osvojila Ragusa Racing, već Solin. Dubrovnik Racing je na Sljemenu osvojio dva boda više od Župe dubrovačke, sad u Skradinu 5 bodova više te nakon dvije utrke od devet ima (samo) 7 bodova prednosti. Ragusa Racing je zadržala treće treće mjesto u ukupnom poretku (1. Dubrovnik Racing 146 bodova, 2. Župa dubrovačka 139 bodova, 3. Ragusa Racing 97 bodova...).

Na Sljemenu su petorica vozača branila boje Dubrovnik Racinga, koji je sad u Skradin stigao u brojnijem sastavu. Stoji kako su sad šestorica bila najbolja u klasi (Đivo Franić, Niko Pulić, Maroje Batina, Stijepo Manenica, Ante Alduk i Laszlo Szasz). Zatim, Maro Franić je bio drugi u klasi, Tomas Tomcsanyi četvrti, a Mato Milković peti.

Na skradinskom 'brdu' Župa dubrovačka je imala trojicu najbolji u klasi: Marijo Barović, Mario Jurišić i Denis Nišević su bili neuhvatljivi za konkurenciju. Zatim, treći u klasi bili su Ivan Petrušić i Ivan Jaranović. Trećim mjestom u klasi u povijesnim automobilima može se pohvaliti i Antonio Hernaut. 

Četvoro vozača Ragusa Racinga je prošlo ciljem: Romano Radić je bio drugi u klasi, Ivan Sentić i Đuro Žmirak treći, a Teo Blažević peti. Bodove je osvajao i Pelješac Racing zahvaljujući Kornelu Nyekiju koji je bio šesti u klasi.

Inače, Lazslo Szasz je ukupni pobjednik 13. Nagrade Skradina. Pohvale je zaslužio i Stijepo Manenica koji je bio najbolji u grupi N u kojoj je drugo mjesto zauzeo Đivo Franić. Zatim, u grupi A je slavio Ante Alduk, a drugi bio Niko Pulić te u grupi E1 prvi je bio Domagoj Pereković (Zanatlija), a drugi Mario Jurišić.

Treća brdska utrka se vozi 1. i 2. lipnja u Kotoru. 
Utrka u Skradinu bodovala se i za prvenstvo CEZ-a (Srednje europske zone)
Stijepo Manenica je odnio pobjedu u CEZ-u u Diviziji 1 u kojoj je i na najnižoj stepenici pobjedničkog postolja stajao član Dubrovnik Racinga (Đivo Franić). U Diviziji 2 slavio je Ante Alduk, a drugi je bio Niko Pulić. U Diviziji 3 Mario Jurišić (Župa dubrovačka) je bio drugi (bolji je bio Domagoj Pereković iz Zanatlje), a u Diviziji 4 još jedna pobjeda za Dubrovnik Racing (Laszlo Szas). 

18. travanj 2024 20:36