Sport Automobilizam

PRVENSTVO HRVATSKE U AUTOMOBILIZMU NA BRDSKIM STAZAMA

OSVOJILI SLJEME Kakav početak sezone na brdu: 1. Dubrovnik Racing, 2. Župa dubrovačka, 3. Ragusa Racing!!!

PRVENSTVO HRVATSKE U AUTOMOBILIZMU NA BRDSKIM STAZAMA
Konkurenciju boli glava zadnjih desetak godina zbog Dubrovnik Racinga. Niže naslove prvaka, ne samo na brdskim stazama, već i na krugu. Prošle godine je Župa dubrovačka krenula u lov na Dubrovnik Racing na brdu te su se ostali 'oprostili' od još jedne stepenice pobjedničkog postolja. Ostala im je najniža, a na kraju sezone se dogodilo da je Ragusa Racing u igri za to treće mjesto u ukupnom poretku. Nije uspjela. Zanatlija je uspjela sačuvati treće mjesto na dubrovačkom brdu, zadnjoj utrci sezone te uzeti broncu u ukupnom poretku.

Ove nedjelje je počela nova sezona na brdu. Prva stanica po tradiciji Nagrada Stubičkih Toplica, njeno 26. izdanje, a na zagorskoj strani Sljemena, na legendarnoj stazi dugoj 5.510 metara, najbolji u konkurenciji dvadeset i jednog kluba bio je, a tko drugi nego Dubrovnik Racing. Zatim, druga Župa dubrovačka, a treća Ragusa Racing! Kakav trijumf klubova najjužnije hrvatske županije, i to u gostima! 

Naravno, tek je počelo. Ukupno je devet utrka i ove sezone koja će se opet zaključiti u Dubrovniku, na stazi od Komolca do Brgata. Hoćemo li tada dočekati da hrvatski jug u ukupnom poretku, kao što se sad dogodilo na prvoj utrci sezone, zauzme čitavo pobjedničko postolje!
Jedanaest 'kanti' i tri Zlatne plakete
Dubrovnik Racing je na brdskim stazama bio jedanaest puta klupski prvak Hrvatske. Prvo je nanizao četiri naslova prvaka početkom 90-ih (1993., 1994., 1995. i 1996.). Kad je 1995. osvojio treći uzastopni naslov dobio je prvu Zlatnu plaketu. Drugu je dobio za naslove 2011., 2012. i 2013. godine. Treću za nova tri u nizu (2015., 2016. i 2017.). Utrku za novu počeo je prošle godine (prvak 2018. godine). Uz to je dubrovački klub bio tri puta doprvak Hrvatske (1998., 2010. i 2014. godine), te jednom treći (2003. godine). 

Župa dubrovačka je najveći uspjeh na brdu ostvarila prošle godine (doprvak).

Naslovnica Automobilizam

Najčitanije

Najnovije

Sutra bez vode je...

Sutra bez vode je...
"Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 19. lipnja bez vode će biti dio Nuncijate uz magistralu u vremenu od 8.30 do...
Sutra bez vode je...