StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTO KLUB RAGUSA RACING

Dado Serden: ‘Vidimo se opet na stazi Mirinovo!’

25. listopada 2018. - 13:11
Okupit će se ponovno vozači na stazi Mirinovo u Rijeci Dubrovačkoj. Auto klub Ragusa racing domaćin je u nedjelju, 28. listopada, natjecanja iz kalendara Prvenstva Hrvatske u autosportovima disciplina autoslalom.

– Nakon šest godina smo opet na staroj stazi, opet smo u blizini Grada – istaknuo je Dado Serden, predsjednik Odbora za autosportove Hrvatskog auto i karting saveza, inače član Auto kluba Ragusa Racing.

– Domaćini smo posljednje utrke sezone. Očekujemo nastup oko 50 vozača. Nagrada ‘Ragusa Racinga’, njeno 16. izdanje, bodovat će se osim za Prvenstvo Hrvatske još za prvenstvo Regije Jug – dodao je, te podsjetio kako se prvi put na stazi Mirinovo vozilo 2006. godine, a zadnji put 2012. godine.

Potom je Auto klub Ragusa racing, zahvaljujući suradnji s Općinom Dubrovačko primorje, organizirao autoslalome, i ne samo autoslalome, već ugošćavao i najbolje vozače u kronometar vožnjama, u Poslovnoj zoni u Banićima, i tamo je osam puta organizirao utrke od 2013. godine. I sve je u Banićima bilo za pet osim jednog – dosta manje gledatelja nego uz stazu Mirinovo.

– Tko se ne sjeća 2009. godine kada je na stazi Mirinovo nastupilo 99 vozača. Ta utrka je bila posljednja te godine. Odlučivalo je o klupskom prvaku Hrvatske. Na kraju je naš klub bio državni prvak sa samo bodom prednosti ispred Auto kluba Buzet autosport. Nekoliko tisuća gledatelja pratilo je natjecanje, a to se ne zaboravlja – prisjetio se Serden, koji je direktor mnogih utrka, i to ne samo u Hrvatskoj, već i izvan granica Lijepe naše. Milijun puta je istaknuo kako mu je najdraže kad sa svojom ekipom radi Nagradu ‘Ragusa Racinga’. Sad, nema kraja sreći, kad će opet motori brujati na stazi Mirinovo u Rijeci dubrovačkoj.

Što se tiče posljednje utrke sezone, Maro Barović, član Župe dubrovačke, koji je prošle godine proglašen najuspješnijim vozačem Hrvatske u izboru Hrvatskog auto i karting saveza, već je osigurao naslov prvaka Hrvatske.

– Da, Barović je osigurao naslov prvaka u ukupnom poretku, međutim, neće biti nezanimljivo na stazi Mirinovo. Nekoliko je otvorenih duela koje će voditi vozači, kako u klasama, tako i grupama. Dolazak su najavili gotovo svi najbolji u ovoj disciplini, a poseban izazov predstavljati će borba za naslov prvaka u poretku klubova gdje čak tri kluba - SAK Samobor, Pula Rovinj i Zanatlija – su u igri, te u zadnju utrku ulaze s podjednakim izgledima za uspjeh. Nastupit će prema najavama gotovo svi najbolji dubrovački automobilisti… – istaknuo je Serden.

Treninzi u nedjelju, 28. listopada, počinju u 10.30 sati i trajat će do 12 sati.

– Prvo je od 8 do 9.30 verifikacija i tehnički prijem vozila. Potom treninzi, a utrke su od 13 do 17 sati. Oko 18 sati je proglašenje najboljih u Konobi Time – rekao je Serden.

Naravno, uputio u ime Auto kluba Ragusa Racing poziv ljubiteljima automobilizma da dođu na 16. Nagradu ‘Ragusa racinga’.

– Vidimo se opet na stazi Mirinovo! – zaključio je najavu utrke Serden.
19. travanj 2024 17:58